Äiti pyyhkii Downin syndroomaa sairastavan tytön käsiä.

Kysymyksiä & vastauksia - Maidottomat tuotteet

Alta löydät tavallisimpia kysymyksiä ja vastauksia maidottomiin tuotteisiimme liittyen.

Ilman maitoa vai maidoton?

Valikoimastamme löytyy monia erilaisia tuotteita, aterioita, puuroja ja välipaloja, joiden ainesosana ei ole käytetty maitoa. Nämä tuotteet voivat olla vaihtoehto sinulle, joka  syystä tai toisesta haluat antaa vähemmän tai välttää antamasta lapsellesi maitoa.

Olethan kuitenkin tietoinen, että samassa tuotantolaitoksessa valmistamme myös maitoa ja juustoa sisältäviä ruokia. Puhdistamme tuotantolinjastot perusteellisesti eri tuotteiden välillä, mutta emme valitettavasti voi taata, ettei tuotteissa silti olisi pieniä jäämiä maitoproteiinista. Täyden maidottomuuden takaaminen vaatii paljon työtä ja laaja-alaista valvontaa, jota meillä ei ole tehtaallamme mahdollista toteuttaa. 

Löydät ilman maitoa valmistetut tuotteet valitsemalla päävalikosta "Tuotteet", haluamasi tuotesegmentin ja sen jälkeen "Suodata toiveesi" ja valitsemalla listasta "Ilman maitoa". Saat näin esiin listan tuotteista, joiden ainesosana ei ole käytetty maitoa. 

Näiden tuotteiden lisäksi tarjoamme kaikille maitoproteiiniallergikoille lapsille myös maidottomia puuroja. Näiden tuotteiden kohdalla raaka-aineiden käsittely, tuotantoprosessit sekä tuotantolaitosten puhdistustoimet on toteutettu niin, että voimme varmasti taata ettei tuotteissa ole edes jäämiä maitoproteiinista. Alta voit lukea lisää kahdesta tarjoamastamme maidottomasta puurosta sekä yleisiä kysymyksiä, joita meille niistä esitetään.

Sisältävätkö maidottomat puurojauheet soijaa?

Eivät sisällä. Syksyllä 2021 lanseerattujen uusien maidottomien puurojen laadukas proteiinikoostumus on rakennettu kaurasta ja herneestä saatavien proteiinien avulla. Lapsille jotka ovat allergisia lehmänmaitoproteiinille suositellaan ruokavaliota, jossa vältetään maitoa ja maitotuotteita. Muuten noudatetaan samoja ravitsemusuosituksia kuin muidenkin lasten kohdalla.

 

Miksi uusiin maidottomiin puuroihin on lisätty hernettä?

Lisäämme maidottomiin puuroihimme sekä kaura- että herneproteiinia, sillä nämä proteiinit yhdessä muodostavat korkealaatuisen proteiinikoostumuksen kasvavien lasten tarpeisiin. 

Aiemmissa tuotteissa käytettiin vain kauraproteiinia, jota oli kuitenkin täydennettävä vapailla aminohapoilla (proteiinien pienimmät rakennuspalikat) vastaavan proteiinikoostumuksen aikaansaamiseksi. Jotta tuotteemme olisi entistä luonnollisempi ja myös paremman makuinen (aminohapot ovat usein katkeria), poistimme aminohapot ja korvasimme ne herneproteiinilla.

OTIS-tutkimus on osoittanut, että kun lapset oppivat jo varhaisessa iässä pitämään eri vihannesten, marjojen ja hedelmien mausta, he myös syövät enemmän kasviksia läpi elämän. Kaura- ja herneproteiinia sisältävät maidottomat puurot tarjoavat makuprofiilin, joka voi auttaa lasta harjoittamaan makuhermoja vaihtoehtoisten proteiinilähteiden avulla. 

 

Onko olemassa vaaraa, että lapseni tulee allergiseksi palkokasveille syömällä Semperin maidottomia puuroja?

Ei ole mitään syytä, miksi maitoallergisten taaperoiden tulisi välttää palkokasveja. Suositus kaikille pikkulapsille on, että soijapapu, herneet ja muut palkokasvit voidaan esitellä, kun lapsi alkaa maistella kiinteää ruokaa, useimmiten n. 6 kuukauden iässä. 

 

Voivatko tuotteenne aiheuttaa ilmavaivoja herneproteiinin takia?

Tuotteemme eivät aiheuta ilmavaivoja herneproteiinin takia. Ilmavaivat, joita voi  ilmaantua palkokasveja syömällä, johtuvat siitä, että suoliston on työskenneltävä erityisen lujasti kaikkien palkokasveissa luonnostaan ​​olevien kuitujen (oligosakkaridien) pilkkomiseksi. Tuotteisiimme ei ole lisätty hernekuitua, ainostaan herneiden proteiinia, mikä ei aiheuta ilmavaivoja. 

Lapsellani on diagnosoitu lehmänmaidon proteiiniallergia, miten minun pitäisi tähän suhtautua?

 

Lapsen, jolla on diagnosoitu lehmänmaidon proteiiniallergia, tulee välttää kaikkia (lehmän)maitoa sisältäviä ruokia, mutta myös vuohen- ja lampaanmaitoa, koska lapsi voi myös reagoida näihin proteiineihin. Maitotuotteiden välttämisen lisäksi vauvan tulee välttää myös maidon ainesosina olevia heraa, kaseiinia tai laktoosia sisältäviä tuotteita.

Lehmänmaidon proteiiniallergia häviää usein lapsen ikääntyessä. 50 %:lle lapsista kehittyy sietokyky 1-vuotiaana, 75 %:lle 3-vuotiaana ja yli 90 %:lle 6-vuotiaana. Joka vuosi 2-3 prosentilla lapsista diagnosoidaan allergioita. Lapsi, jolla on lehmänmaidon proteiiniallergia, noudattaa yleensä muuten vauvojen tavanomaisia ​​ruokavaliosuosituksia.

 

Miksi maidottomat puurojauheet ovat niin kallita?

Yksi syy maidottomien puurojen korkeampaan hintaan verrattuna maitoa sisältäviin puujauheisiin on se, että ne valmistetaan eri tavalla. Taataksemme tuotteiden maidottomuuden on maidottomat puurojauheet valmistettu erillisessä ja erityisessä tehtaassa, jossa tuotteet eivät pääse missään vaiheessa tuotantoa kosketuksiin maitotuotteiden kanssa. Tuotanto- ja raaka-ainekustannukset sekä rajattu kohderyhmä vaikuttavat tuotteiden hintaan.