Nordiska ängar i morgonljus

Lastenruokalaatu

Lastenruokia koskee oma lainsäädäntö, joka määrittää tiukemmat säännöt tuotteiden laadulle verrattuna tavanomaisiin elintarvikkeisiin. Tätä kutsumme lastenruokalaaduksi. Laatuvaatimukset edellyttävät mahdollisimman suurta tarkkuutta kaikilta meiltä, jotka valmistamme lastenruokaa perheiden pienimmille. Ja mielestämme hyvä niin!

Barnmatskvalitet - Semper Barnmat

Tiesitkö?

Lastenruokien raaka-aineet...

...ovat puhtaampia kuin kaupassa myytävät raaka-aineet. Lastenruokia koskevat lait ovat niin tiukkoja, että vain kaikkein parhaimpia raaka-aineita saa käyttää lastenruokiin.  

Lastenruokalaatu tarkoittaa, että raaka-aineiden sisältämien vierasaineiden, kuten kasvinsuojeluainejäämien, homemyrkkyjen ja raskasmetallien pitoisuuksille on säädetty tiukemmat raja-arvot verrattuna muihin ruokiin. Säilöntä-, väri-, aromi- ja makeutusaineiden käyttö on kielletty kokonaan ja muiden lisäaineiden käyttö on laajasti rajoitettua. Juuri kuten pitääkin olla.

 

Lastenruokalaatu tarkoittaa, että käytetyt raaka-aineet ovat ehdottomasti parhaimpia mahdollisia. Tarjotessasi lapsellesi ateriaa lastenruokahyllystä voit olla varma, että ruoka sisältää ravitsemussuositusten mukaisia määriä energiaa, proteiinia, sokeria, kuitua, rasvaa, suolaa, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Lastenruoka ei sisällä...

  • säilöntäaineita
  • väriaineita
  • makeutusaineita

Tuhat kertaa vähemmän kasvinsuojeluainejäämiä

Lastenruokalaatu tarkoittaa erittäin tiukkoja raja-arvoja kasvinsuojeluainejäämille. Kaupassa myytävässä mansikassa voi olla yli tuhatkertaisesti torjunta-aineita verrattuna niihin mansikoihin, joita saamme käyttää lastenruoissa.

Lastenruokalaatu ja raskasmetallit

Raskasmetalleja, kuten kadmiumia ja lyijyä joita löytyy maaperästämme, kerääntyy viljoihin ja muihin viljelykasveihin. Tämän vuoksi valitsemme tarkkaan viljelyalueet täyttääksemme lastenruokalaadun raaka-aineille asettamat vaatimukset. Nykyään ei valitettavasti ole epätavallista, että maaperä on saastunutta ja sisältää sen vuoksi suuria määriä raskasmetalleja. Raja-arvot raskasmetalleille lastenruoassa ovat paljon alhaisempia verrattuna tavanomaiseen ruokaan ja valitsemme raaka-aineiden toimittajamme tarkkaan varmistaaksemme pitoisuuksien pysyvän alhaisina.

Jordgubbe - Semper Barnmat

Tarkat tutkimukset homemyrkyille

Alle 3-vuotiaat imeväiset ja pikkulapset ovat erityisen herkkiä epätoivotuille aineille, kuten homemyrkyille. Homemyrkkyjä voi esiintyä esimerkiksi kuivatuissa hedelmissä ja pähkinöissä sekä viljassa, joka ei ole kuivunut kunnolla korjuun jälkeen. Tutkimme tarkkaan jokaisen erän varmistaaksemme, että lastenruoka on turvallista ja että se noudattaa tiukkoja raja-arvoja.

Ehdottomasti ei säilöntäaineita

Säilöntäaineiden käyttö lastenruoissa on laissa kielletty. Ruoan säilyvyys perustuu sen sijaan lämpökäsittelyyn ja ilmatiiviiseen pakkaukseen. Lastenruokapurkkia avatessa kannesta tulee kuulua loksahtava ääni, joka johtuu lämpökäsittelyn myötä purkkiin syntyneestä alipaineesta. Avattu lastenruoka tulee käsitellä tuoretuotteena ja säilyttää aina pakkauksen säilytysohjeen mukaisesti.