Lapset makumatkalla

STEP - Ainutlaatuinen maistelumenetelmä

Saa lapsesi rakastumaan kasviksiin! STEP-maistelumenetelmä antaa sinulle uudenlaisen tavan erilaisten makujen esittelyyn, kätevästi mobiilisovelluksemme avulla. Saat lapsesi rakastumaan vihanneksiin, hedelmiin ja marjoihin hetkessä, tai ainakin seuraavan 24 päivän aikana.

Sovellus ohjaa sinua päivittäin ja lapsesi pääsee harjoittamaan makunystyröitään helpolla ja hauskalla tavalla!

 Lataa App Storesta  Lataa Google Playsta

Step maistelumenetelmä edistyminen sovelluksessa

Näin STEP-maistelumenetelmä toimii

  1. 24 päivän ajan lapsesi pääsee maistelemaan erilaisia vihanneksista, hedelmistä ja marjoista tehtyjä soseita.
  2. Makunystyröitä harjoitetaan kirpeillä, happamilla ja karvailla, mutta täysin luonnollisilla mauilla.
  3. Menetelmä antaa lapsellesi paremman mahdollisuuden oppia pitämään hedelmistä, marjoista ja vihanneksista koko elämän ajan. 
  4. Menetelmä on tieteellisesti testattu Umajan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa
Lusikallinen kerrallaan haluamme auttaa vanhempia esittelemään vihannekset, hedelmät ja marjat mahdollisimman aikaisin. Tämä onnistuu parhaiten niin kutsutun makuikkunnan ollessa auki.

Moni vanhempi unelmoi, että heidän lapsensa avaisi suunsa innoissaan tarjottaessa parsakaalisosetta, vihreitä papuja tai kukkakaalia. Moni myös toivoo, että lapsi valitsisi mieluummin omenan makeiden keksien sijasta. 

Me Semperillä halusimme tutkia, voisiko lapsia opettaa pitämään kasviksista ja hedelmistä heti ensimmäisistä maisteluhetkistä lähtien. Kävi ilmi, että tämä todella on mahdollista. Haluamme nyt jakaa keräämämme oivallukset ja tarjota menetelmän, jossa sinä vanhempana voit auttaa lastasi pitämään kasviksista, jotka ovat hyväksi sekä terveydelle että planeetallemme.

Kerta kerralta tää on parempaa... Laula mukana ja innosta koko perhe mukaan!
vauva neuvolassa

Perustuu tutkittuun tietoon

STEP-menetelmä perustuu Uumajan yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Tutkimuksen tulokset antavat uutta tietoa siitä, miten lapsille voidaan tarjota kotona sellaista lisäruokaa, joka on sekä terveellisempää, että samalla ympäristön kannalta kestävämpi valinta.

Lue lisää tutkimuksesta
Planeetta kasviksista

Visiomme planeetan parhaasta lastenruoasta

Visiomme on, että kaikilla lapsilla on mahdollisuus kasvaa ja kehittää elinikäinen rakkaus sellaiselle ruoalle, joka tekee hyvää sekä terveydelle, että planeetalle. Tulevaisuutemme on lapsissa ja myös ruoan tulisi ehdottomasti olla osana edistämässä lastemme hyvää tulevaisuutta.

Lue lisää visiostamme

Kasvisherkkuja kaupan hyllyltä

Kasvisten syömisen pitäisi olla helppoa! Päivitämme suosikkivalikoimaamme uusilla entistäkin vihreämmillä resepteillä:

Koska on hyvä aika aloittaa?

Kun lapsesi alkaa kiinnostua kiinteästä ruoasta, noin 4-6 kuukauden ikäisenä, on aika aloittaa myös STEP-menetelmä. Menetelmä kannattaa ottaa käyttöön siis heti alusta alkaen makuannoksia aloitettaessa. STEP-menetelmää voi hyvin kokeilla myös myöhemmin, mutta mieluiten, kun lapsesi on vielä alle yksivuotias. Menetelmän pohjana käytetyssä tutkimuksessa lapset olivat iältään 4-6 kuukautta aloittaessaan eri makujen kokeilemisen. Menetelmä saattaa osoittautua hyödylliseksi myös tätä vanhemmilla lapsilla tai voit antaa vanhemman lapsesi kokeilla menetelmää samanaikaisesti pienempien sisarusten kanssa!

 

Lähde makumatkalle STEP-sovelluksen avulla

Jotta STEP-maistelumenetelmää olisi mahdollisimman hauska ja helppo toteuttaa, olemme kehittäneet sitä varten erityisen sovelluksen, joka opastaa sinua päivittäin. Sovelluksen nimi on Semper STEP.

Sovelluksessa voit kirjata edistymisesi ja ottaa kuvia hauskoista makumuistoista. Löydät sovelluksesta myös kaikki STEP-maistelumenetelmäreseptit ja saat vinkkejä sekä neuvoja makumatkan varrella. Hauskaa ja helppoa. Aloita makumatka lapsesi kanssa jo tänään!