Balanced protein sources

Enemmän proteiinia kasviksista!

Uudet ateriamme sisältävät enemmän kasviperäistä proteiinia. Tarjoamalla näitä aterioita tutustutat lapsen kasviproteiinin lähteisiin ja opetat häntä syömään kasvispainotteisemmin alusta alkaen.

Uudet herkulliset luomuateriat

Tutustu uusiin herkullisiin aterioihimme, joissa kasviperäisen proteiinin määrä on enstistä suurempi. Terveellisesti syömisen tulee olla helppoa!

Vähintään 50% aterioiden sisältämästä proteiinista on kasviperäistä
BPS logo

Mitä tällä tarkoitetaan?

Uusissa ateriapurkeissa löytyy leima “Balanced protein sources”, mikä tarkoittaa, että ateriat sisältävät proteiinia eri lähteistä ja nämä lähteet ovat keskenään tasapainossa. Aterioissa aina vähintään 50% proteiinista on kasviproteiinia, mikä on merkittävä määrä useimpiin aterioihin verrattuna, joissa eläinperäisen proteiinin osuus on yleensä suurempi.

Mitä kasviperäisellä proteiinilla tarkoitetaan? Kasviproteiinia saadaan aterioihin lisäämällä sen lähteiden määrää samalla kun eläinproteiinin lähteiden (kuten lihan ja kanan) määrää pienennetään.

Aterioissamme kasviproteiinin lähteinä toimivat:

  • Palkokasvit, kuten pavut, herneet ja linssit
  • Kasvikset
  • Juurekset
  • Viljat, kuten kaura, vehnä ja durumvehnä

Lapsi ja paprika

Näin saat lapsesi pitämään kasviksista

Ensimmäisen elinvuoden aikana toteutetulla maisteluharjoittelulla luodaan pohja terveellisille ja monipuolisille ruokatottumuksille, joihin kuuluu oleellisena osana monipuolinen vihannesten, hedelmien ja marjojen syöminen. Erityisesti lapsen makuikkunan ollessa auki, on hyvä aika tutustuttaa hänet erilaisiin makuihin.

Lue lisää kasvisten maistelun aloittamisesta