Karhunvatukka, STEP-maistelumenetelmä
Karhunvatukka on loistava maisteluvaihtoehto tyrnille, mikäli tyrnimarjoja ei ole saatavilla. Reseptin annos riittää 9 maisteluannokseen, mutta koska ruokahalu vaihtelee, voi olla, että annoksia tarvitaan enemmän. Resepti on tarkoitettu vauvalle, joka aloittaa ruokien maistelun ja siksi koostumuksen tulee olla sileä. Käytä sen vuoksi tiheää siivilää. Kun lapsesi hieman kasvaa (7-9 kk), saattaa riittää, että soseutat ruoan sauvasekoittimella.
VALMISTUSAIKA
20 min
ANNOSMÄÄRÄ
n. 1 dl valmista sosetta
VAIKEUSASTE
Helppo
Ainekset
- Karhunvatukoita 250 g
- Vettä 2 rkl
- Esim. Omenasosetta 0,5 dl
Tee näin:
1. Mittaa n. 250g karhunvatukoita ja 2 rkl vettä kannelliseen kattilaan.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sen jälkeen kiehua keskilämmöllä 1-2 minuuttia.
3. Soseuta sileäksi.
4. Purista tiheän siivilän läpi, jotta saat siemenet pois.
5. Sekoita 1 dl karhunvatukkasosetta ja 2 rkl omenasosetta (katso omenasoseen resepti täältä), jos haluat kiinteämpää sosetta.
4. Anna jäähtyä ja säilytä puhtaissa kannellisissa lasipurkeissa jääkaapissa enintään 3 päivää.
VINKKI: Voit myös pakastaa ylijääneen soseen. Laita jäähdytetty sose muovipussiin ja litistä se ohueksi kakuksi tai laita sose pieninä annoksina jääpalamuottiin. Voit murtaa kakusta sopivankokoisia paloja tai irrottaa annospaloja jääpalamuotista. Sulata sose jääkaapissa tai laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.