Rouva Palsternakka ystävineen
Lapsesi makuaisti kehittyy, kun tarjoat hänelle monipuolisesti erilaisia vihanneksia, hedelmiä ja marjoja jo ensimmäisistä maisteluannoksista alkaen. Ensimmäisen elinvuoden aikana tehdyllä makuharjoittelulla luodaan edellytykset sille, että lapsi oppii pitämään erilaisten kasvisten mausta ja syömään niitä tyytyväisenä. Alla olevien kuvien avulla voitte yhdessä tutustua kasvisten maailmaan!
Rouva Palsternakka on juures pohjolasta.
– Olen täynnä kuitua, eikö olekin huippua!
Hei ja hauska tutustua, nimeni on Verneri Herne! Herkullisista herneistä nauttii koko perhe.
– Heippa hei!
Silja ja Veeti tykkäävät toisistaan, yhdessä he pitävät huolta voimistaan.
– Nyt nostetaan rautaa!
Leikkisät Linssiluteet ovat mustia, vihreitä ja punaisia. Kaikki niistä proteiinipitoisia - ja aivan yhtä suloisia!
– Katso minua!
– Katso minua!
– Ei, katso sittenkin minua!
Mikä mahtaa yhdistää Elliä ja Sakua? Kummastakin löytyy kitkerää makua!
– Maista ja ylläty!
Kukapa voisi vastustaa herttaisia vattusia!
– Vaikkakin olemme hieman happamia!
Olemme kehittäneet makujen tutustuttamiseen tarkoitetun menetelmän nimeltään STEP. Se perustuu Uumajan yliopistossa tehtyyn tieteelliseen tutkimukseen. STEP-menetlmän tavoitteena on opettaa lapset syömään monipuolisesti kasviksia jo ensimmäisista maisteluannoksista alkaen. Lapsi saa 24 päivän aikana maistaa eri hedelmistä ja vihanneksista valmistettuja soseita tietyn suunnitelman mukaisesti.