Step-maistelumenetelmä omenasose
STEP-maistelumenetelmä

Omenasose, STEP-maistelumenetelmä

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Omenasta valmistuu jännittävä maisteluannos perheen pienimmille! Reseptin annos riittää 9 maisteluannokseen, mutta koska ruokahalu vaihtelee, voi olla, että annoksia tarvitaan enemmän. Resepti on tarkoitettu vauvalle, joka aloittaa ruokien maistelun ja siksi koostumuksen tulee olla sileä. Käytä sen vuoksi tiheää siivilää. Kun lapsesi hieman kasvaa (7-9 kk), saattaa riittää, että soseutat ruoan sauvasekoittimella.

 • Valmistusaika
  20 min
 • Annosmäärä
  n. 1,5 dl valmista sosetta
 • Vaikeusaste
  Helppo
Tallenna resepti

Tee näin:

 1. Raasta 2 omenaa (n. 250 g) raastinraudan karkealla puolella.
   

 2. Laita raastettu omena kattilaan, lisää 1-2 rkl vettä ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 5-15 min. Tai lämmitä mikrossa kannen alla 750 W:n teholla 2-3 min. Maista. Raaste on kypsää, kun voit puristaa palat kielellä rikki.

 3. Soseuta sauvasekoittimella ja purista sose tiheän siivilän läpi. Vaihtoehtoisesti voit puristaa keitetyn raasteen tiheän siivilän läpi sileäksi soseeksi.

 4. Anna jäähtyä ja säilytä puhtaissa kannellisissa lasipurkeissa jääkaapissa enintään 3 päivää.

  VINKKI: Voit myös pakastaa ylijääneen soseen. Laita jäähdytetty sose muovipussiin ja litistä se ohueksi kakuksi tai laita sose pieninä annoksina jääpalamuottiin. Voit murtaa kakusta sopivankokoisia paloja tai irrottaa annospaloja jääpalamuotista. Sulata sose jääkaapissa tai laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.