Lapsen käsi kurkottaa puuropuikkoa kohti.
Puurotikkujen resepti

Resepti puuropuikoista mustikkalla ja vaniljalla

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Puuropuikot välipalaksi ovat todellinen hitti sekä pienille että isommille lapsille! Nämä puuropuikot ovat yhtä helppoja kuin herkullisia, ja niissä maistuvat mustikalta ja vaniljalta – täydellisiä pienille lapsille, jotka opettelevat syömään. Ne ovat myös käteviä ottaa mukaan retkelle ja ovat rikastettu raudalla.

  • Valmistusaika
    40 min
  • Annosmäärä
    6-8 puuropuikkoa
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200°C:een.

  2. Murskaa banaani.

  3. Sekoita murskattu banaani muiden aineksien kanssa.

  4. Muotoile taikinasta puikkoja ja aseta ne leivinpaperille uunipellille. Yksi puikko tarvitsee noin kaksi ruokalusikallista taikinaa. Paina puikot litteiksi, koska ne kohoavat paljon uunissa.

  5. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

    Käsi laittaa uuniin pellillisen mustikka-vanilja­puuropuikkoja
  6. Anna jäähtyä ja tarjoile.

    Vinkki! Lisää vaihtelua tarjoamalla puuropuikot hedelmäsoseella, esimerkiksi mustikkaisella. Sekoita ja yhdistele vapaasti – vain mielikuvitus on rajana.

    Säilytys ja säilyvyys

    Puuropuikot säilyvät jääkaapissa 2-3 päivää. Jos haluat pidentää säilyvyyttä, voit säilyttää ne pakastimessa jopa kolme kuukautta ja ottaa ne käyttöön tarpeen mukaan. Ne sulavat noin 30 minuutissa huoneenlämmössä, ja ne voi myös laittaa leivänpaahtimeen saadakseen tuoreimman tuntuman.

    Onko kiire?

    Kaikki puuropuikkoreseptimme voi valmistaa mikroaaltouunissa. Kaada taikina mikroaaltouunissa kestävään vuokaan ja kypsennä täydellä teholla noin 4 minuuttia (pidä silmällä, sillä kypsennysaika voi vaihdella mikroaaltouunin mukaan). Leikkaa paloiksi.

    Miten saan mustikkatahrat pois vaatteista?

    Voi ei, tuliko tahra? Ei hätää, näin saat sen pois: kiehauta vettä ja kasta vaatekappaleen tahra-alue sinne. Puff, pois! Se on taikuutta.

    Lapsi syö puuropuikkoa ja on saanut tahran paidanhihaansa