Ruokaisat vihannes-puurotikut
Sormiruokareseptit

Ruokaisat kasvis-puurotikut sormiruokailuun

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Nämä herkulliset puurotikut sopivat erinomaisesti sormiruokailuun n. 6 kk iästä alkaen. Kasvikset tuovat lisää ruokaisuutta ja pieni ripaus mausteita tutustuttaa lapsen uusiin makuihin. Kun valitset puurojauheeksi vitamiineilla ja kivennäisaineilla täydennetyn Semper puurojauheen, voit varmistua siitä, että lapsesi saa ruoasta mm. rautaa.

  • Valmistusaika
    40 minuuttia
  • Annosmäärä
    7-8 puurotikkua
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Käytä esim. sauvasekoitinta, jos haluat kaurahiutaleiden olevan hienonnettuna.

  3. Leikkaa taikinasta pitkulaisia paloja (noin 7-8 kpl), muotoile niistä puurotikkuja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  4. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puurotikut ovat saaneet hieman väriä ja ovat läpipaistuneet. Varmista kypsyys keskeltä puutikun avulla.

  5. Anna jäähtyä ja tarjoile. Puurotikut säilyvät huoneenlämmössä 1-2 päivää suljetussa muovipussissa tai rasiassa. Tikut voi myös pakastaa halutessaan.

    Vinkki! Dippaa puurotikkuja STEP-resepteillä valmisettuihin kasvissoseisiin entistä herkullisemman makuelämyksen luomiseksi.

     

    Mitä tarkoittaa STEP-merkitty resepti? STEP-reseptimme sisältävät runsaasta eri kasviksia, juureksia ja palkokasveja, jotta lapsesi voi oppia syömään kasvispainoitteisesti heti alusta alkaen.  Lue lisää tutkimuksesta, jossa lapset saatiin syömään terveellisemmin STEP-reseptien avulla!