Ruokaisat vihannes-puurotikut
Sormiruokareseptit

Ruokaisat vihannes-puurotikut sormiruokailuun

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Nämä herkulliset puurotikut sopivat erinoimaiset sormiruokailuun noin kuuden kuukauden isästä alkaen. Vihannekset tuovat ateriaan ruokaisuutta ja pieni määrä mausteita tuotustuttaa lapsen uusiin makuihin. Käyttäessäsi puurojauhetta lastenruokahyllystä varmistat, että lapsi saa ruoasta tarvitsemansa rauta-annoksen.

 • Valmistusaika
  40 minuuttia
 • Annosmäärä
  7-8 puurotikkua
 • Vaikeusaste
  Helppo
Tallenna resepti

Tee näin:

 1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

 2. Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Käytä esim. sauvasekoitinta, jos haluat kaurahiutaleiden olevan hienonnettuna.

 3. Leikkaa taikinasta pitkulaisia paloja (noin 7-8 kpl) ja aseta palat uunipellille leivinpaperin päälle.

 4. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puurotikut ovat saaneet hieman väriä ja ovat läpipaistuneet. Varmista kypsyys keskeltä puutikun avulla.

 5. Anna jäähtyä ja tarjoile. Puurotikut säilyvät huoneenlämmössä 1-2 päivää suljetussa muovipussissa tai rasiassa. Tikut voi myös tarvittaessa pakastaa.

  Vinkki! Dippaa puurotikkuja STEP-resepteillä valmisettuihin vihannessoseisiin entistä herkullisemman makuelämyksen luomiseksi.

   

  Mitä tarkoittaa STEP-merkitty resepti? STEP-reseptimme sisältävät runsaasta eri kasviksia, juureksia ja palkokasveja, jotta lapsesi voi oppia syömään kasvispainoitteisesti heti alusta alkaen.  Lue lisää tutkimuksesta, jossa lapset saatiin syömään terveellisemmin STEP-reseptien avulla!