Resepti puuropuikoista, joissa on omenaa ja kardemummaa
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Puuropuikot välipalana ovat usein todellinen hitti pienten keskuudessa! Nämä puuropuikot ovat yhtä helppoja kuin herkullisiakin – maussa maistuvat omena ja kardemumma, mikä tekee niistä täydellisiä pienille lapsille, jotka opettelevat syömään itse. Ne ovat myös käteviä ottaa mukaan retkelle. Lisäksi reseptissä käytetty Semperin puurojauhe on runsas raudan lähde.
Valmistusaika
40 minAnnosmäärä
6-8 puuropuikkoaVaikeusaste
Helppo
Tee näin:
Lämmitä uuni 200°C:seen.
Murskaa banaani.
Raasta omena.
Sekoita raastettu omena, murskattu banaani ja muut ainekset yhteen.
Muotoile taikinasta puikkoja ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Yhtä puikkoa varten tarvitset noin kaksi teelusikallista taikinaa. Paina puikot litteiksi, sillä ne kohoavat paljon uunissa.
Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile.
Vinkki! Lisää vaihtelua saat tarjoilemalla puuropuikot nokareen hedelmäsoseen kanssa. Sekoita ja yhdistele vapaasti – vain mielikuvitus on rajana.
Säilytys ja säilyvyys
Puuropuikot kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa, jotta ne säilyttävät herkullisuutensa mahdollisimman pitkään. Jääkaapissa ne säilyvät 2–3 päivää, kun taas pakastetut puuropuikot säilyvät noin kolme kuukautta ja niitä voi ottaa sulamaan tarpeen mukaan. Ne sulavat huoneenlämmössä noin 30 minuutissa ja ne voi myös laittaa leivänpaahtimeen, jotta ne saavat vastapaistetun tuntuman.
Onko kiire?
Kaikki puuropuikkoreseptimme voi valmistaa mikroaaltouunissa. Kaada taikina mikroaaltouunissa kestävään vuokaan ja kypsennä täydellä teholla noin 4 minuuttia (pidä silmällä, sillä kypsennysaika voi vaihdella mikroaaltouunin mukaan). Leikkaa paloiksi.