Lapset makumatkalla

Juuriselleri, STEP-maistelumenetelmä

Juuriselleri on loistava maisteluvaihtoehto retikalle, mikäli retikkaa ei ole saatavilla. Reseptin annos riittää 9 maisteluannokseen, mutta koska ruokahalu vaihtelee, voi olla, että annoksia tarvitaan enemmän. Resepti on tarkoitettu vauvalle, joka aloittaa ruokien maistelun ja siksi koostumuksen tulee olla sileä. Käytä sen vuoksi tiheää siivilää. Kun lapsi hieman kasvaa (7-9 kk), saattaa riittää, että soseutat ruoan sauvasekoittimella.

VALMISTUSAIKA

20 min

ANNOSMÄÄRÄ

n. 1 dl valmista sosetta

VAIKEUSASTE

Helppo

Ainekset

  • Kuorittua paloiteltua juuriselleriä 150 g
  • Vettä 150 g
  • Rapsiöljyä tai muuta rasvaa 1 tl

 

Tee näin:

1. Mittaa 150 g paloiteltua (1–2 cm:n kuutioita) juuriselleriä ja 150 g vettä kannelliseen kattilaan.

2. Lämmitä kiehuvaksi ja anna kiehua n. 15 minuuttia.

3. Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja säästä se.

4. Sekoita palojen joukkoon 1 tl ruokarasvaa. Rasvan tulisi mieluiten olla rapsiöljypohjaista, mutta voit hyvin käyttää sitä ruokarasvaa, jota löytyy kotoa.

5. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella, tarkista koostumus ja lisää tarvittaessa 1–2 rkl keitinvettä.

6. Säilytä puhtaissa kannellisissa lasipurkeissa jääkaapissa enintään 3 päivää.

VINKKI: Voit myös pakastaa ylijääneen soseen. Laita jäähdytetty sose muovipussiin ja litistä se ohueksi kakuksi tai laita sose pieninä annoksina jääpalamuottiin. Voit murtaa kakusta sopivankokoisia paloja tai irrottaa annospaloja jääpalamuotista. Sulata sose jääkaapissa tai laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.