Semper edistää kestävää maataloutta

Semper toimii kestävän maatalouden puolesta

Semper on liittynyt jo ennen vuoden 2023 sadonkorjuuta Ilmasto & Luonto -ohjelmaan. Se on Lantmännenin tulevaisuuden maataloutta edistävä ohjelma. Siihen kuuluvat yritykset edistävät yhdessä kestävämpää kauran, vehnä ja rukiin tuotantoa. 

 

Vauva syö puuroa

Hyvää lapsille ja planeetalle

Semper tarjoaa ruokaa pienille lapsille – tulevaisuuden tärkeimmille herkuttelijoille – ja on jo pitkään työskennellyt kestävällä tavalla tuotetun terveellisen ja ravintorikkaan ruoan puolesta. Semper puurojen ja vellien aineksena on Lantmännenin viljaa, joka täyttää tiukat turvallisen ja ravitsevan lastenruokalaadun vaatimukset. Uusi yhteistyö Lantmännin kanssa varmistaa sen, että puurojen ja vellien vilja on jatkossakin lastenruokalaatuista ja myös tuotettu kestävällä, planeettamme hyvinvointia edistävällä tavalla.

Olemalla osa Ilmasto & Luonto -ohjelmaa, me Semperillä edistämme tulevaisuuden kestävää maataloutta - tinkimättä tuotteidemme sisällöstä ja laadusta.
Kaura

Hyödyttää pölyttäjiä ja lintuja

Ilmasto & Luonto -ohjelma sisältää joukon toimenpiteitä ja viljelymenetelmiä, jotka vähentävät ilmastovaikutuksia ja samalla hyödyttävät luonnon monimuotoisuutta. Ohjelman viljelykriteereinä on alhaisen ilmastovaikutuksen lannotteiden ja biopolttoaineiden käyttäminen sekä täsmäviljely, mikä johtaa jopa 50 prosenttia pienempiin kasvihuonekaasupäästöihin ennen vuoden 2023 sadonkorjuuta.

Luonnon monimuotoisuus hyötyy kemikaalittomasta siementen käsittelystä. Ohjelmaan kuuluvilla kukintavyöhykkeillä viihtyvät pölyttäjät, jotka pölyttävät monia ruokakasvejamme ja ovat siksi uskomattoman tärkeitä ruoantuotannon kannalta.  Tärkeä osa ohjelmaa on myös kiuruille varatut omat ”peltoruudut”, joille kiurut voivat laskeutua ja löytää sieltä ruokaa. Viljelymaiseman avoimet paikat ovat tärkeitä kiuruille.

kimalainen
Vehnä
Kiuru