Tyrnimarjasose, STEP-maistelumenetelmä
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Tyrni lempeästi tutuksi! Valitsimme tarkkaan juuri tyrnin lapsesi makuhermojen kouluttamiseksi. Reseptin annos riittää 9 maisteluannokseen, mutta koska ruokahalu vaihtelee, voi olla, että annoksia tarvitaan enemmän. Resepti on tarkoitettu vauvalle, joka aloittaa ruokien maistelun ja siksi koostumuksen tulee olla sileä. Käytä sen vuoksi tiheää siivilää. Kun lapsesi hieman kasvaa (7-9 kk), saattaa riittää, että soseutat ruoan sauvasekoittimella.
Valmistusaika
20 minAnnosmäärä
n. 0,5 dl valmista sosettaVaikeusaste
Helppo
Tee näin:
Mittaa 2 dl pakastetyrniä mikronkestävään astiaan ja lämmitä mikrossa 750 W:n teholla 1–2 min. Tai kuumenna kiehuvaksi kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä 1–2 min.
Mikäli tyrnimarjoja ei ole saatavilla, voit tehdä soseen myös puolukasta tai karhunvatukasta.
Purista tiheän siivilän läpi, jotta saat siemenet pois.
Sekoita 0,5 dl tyrnisosetta ja 0,5 dl omenasosetta (katso omenasoseen resepti täältä).
Anna jäähtyä ja säilytä puhtaissa kannellisissa lasipurkeissa jääkaapissa enintään 3 päivää.
VINKKI: Voit myös pakastaa ylijääneen soseen. Laita jäähdytetty sose muovipussiin ja litistä se ohueksi kakuksi tai laita sose pieninä annoksina jääpalamuottiin. Voit murtaa kakusta sopivankokoisia paloja tai irrottaa annospaloja jääpalamuotista. Sulata sose jääkaapissa tai laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.