Puolukkasose, STEP-maistelumenetelmä
Puolukka on loistava maisteluvaihtoehto karpalolle tai tyrnille, mikäli niitä ei ole saatavilla. Reseptin annos riittää 9 maisteluannokseen, mutta koska ruokahalu vaihtelee, voi olla, että annoksia tarvitaan enemmän. Resepti on tarkoitettu vauvalle, joka aloittaa ruokien maistelun ja siksi koostumuksen tulee olla sileä. Käytä sen vuoksi tiheää siivilää. Kun lapsesi hieman kasvaa (7-9 kk), saattaa riittää, että soseutat ruoan sauvasekoittimella.
VALMISTUSAIKA
20 min
ANNOSMÄÄRÄ
n. 1 dl valmista sosetta
VAIKEUSASTE
Helppo
Ainekset
- Pakastepuolukoita 4 dl
- Vettä 2 rkl
- Esim. Omenasosetta 0,5 dl
Tee näin:
1. Mittaa 4 dl pakastepuolukkaa ja 2 rkl vettä mikronkestävään astiaan ja lämmitä mikrossa 750 W:n teholla 1–2 min. Tai kuumenna kiehuvaksi kattilassa ja anna kiehua keskilämmöllä 1–2 min.
2. Purista tiheän siivilän läpi, jotta saat kuoret pois.
3. Sekoita 1 dl puolukkasosetta ja 0,5 dl omenasosetta (katso omenasoseen resepti täältä).
4. Anna jäähtyä ja säilytä puhtaissa kannellisissa lasipurkeissa jääkaapissa enintään 3 päivää.
VINKKI: Voit myös pakastaa ylijääneen soseen. Laita jäähdytetty sose muovipussiin ja litistä se ohueksi kakuksi tai laita sose pieninä annoksina jääpalamuottiin. Voit murtaa kakusta sopivankokoisia paloja tai irrottaa annospaloja jääpalamuotista. Sulata sose jääkaapissa tai laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.