Vihannesnugetit
Sormiruokareseptit

Vihannesnugetit (tai letut) sormiruokailuun

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Herkulliset ja terveelliset vihannesnugetit tai -letut sormiruokailuun! Vihannesten monipuolinen käyttö tutustuttaa lapsen uusiin makuihin. Käyttäessäsi lastenruokahyllyn puurojauhetta saa lapsi ateriasta tarvitsemaansa rautaa. Voit sovittaa valmistustavan lapsen iän mukaan.

  • Valmistusaika
    30 minuuttia
  • Annosmäärä
    6-8 nugettia tai lettua
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

6-8 kk ikäisille lapsille:

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi panko-/korppujauhot ja rasva) tehosekoittimella tai sauvasekoittimen avulla sileäksi taikinaksi.

  3. Muotoile taikinasta pieniä nugetteja/lettuja (noin 6-8 kpl) ja kääntele niitä panko-/korppujauhoissa niin että jauhoja on jokaisella puolella.

  4. Paista nugetteja/lettuja muutaman miinutin per puoli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat läpipaistuneet.

  5. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

8-10 kk ikäisille lapsille:

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko herneitä pienemmiksi paloiksi haarukalla tai survomalla niitä nopeasti sauvasekoittimella.

  2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi panko-/korppujauhot ja rasva) keskenään kulhossa.

  3. Muotoile taikinasta pieniä nugetteja/lettuja (noin 6-8 kpl) ja kääntele niitä panko-/korppujauhoissa niin että jauhoja on jokaisella puolella.

  4. Paista nugetteja/lettuja muutaman miinutin per puoli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat läpipaistuneet.

  5. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Yli 10 kk ikäisille lapsille:

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi panko-/korppujauhot ja rasva) keskenään kulhossa. Anna herneiden olla kokonaisina.

  3. Muotoile taikinasta pieniä nugetteja/lettuja (noin 6-8 kpl) ja kääntele niitä panko-/korppujauhoissa niin että jauhoja on jokaisella puolella.

  4. Paista nugetteja/lettuja muutaman miinutin per puoli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat läpipaistuneet.

  5. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

    Vinkki! Lisukkeeksi sopii hyvin STEP-resepteillä valmistetut vihannes-, hedelmä- ja marjasoseet.

     

    Mitä tarkoittaa STEP-merkitty resepti? STEP-reseptimme sisältävät runsaasta eri kasviksia, juureksia ja palkokasveja, jotta lapsesi voi oppia syömään kasvispainoitteisesti heti alusta alkaen.  Lue lisää tutkimuksesta, jossa lapset saatiin syömään terveellisemmin STEP-reseptien avulla!