Vihannesnugetit (tai letut) sormiruokailuun
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Herkulliset ja terveelliset vihannesnugetit tai -letut sormiruokailuun! Vihannesten monipuolinen käyttö tutustuttaa lapsen uusiin makuihin. Käyttäessäsi lastenruokahyllyn puurojauhetta saa lapsi ateriasta tarvitsemaansa rautaa. Voit sovittaa valmistustavan lapsen iän mukaan.
Valmistusaika
30 minuuttiaAnnosmäärä
6-8 nugettia tai lettuaVaikeusaste
Helppo
6-8 kk ikäisille lapsille:
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita kaikki ainekset (paitsi panko-/korppujauhot ja rasva) tehosekoittimella tai sauvasekoittimen avulla sileäksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta pieniä nugetteja/lettuja (noin 6-8 kpl) ja kääntele niitä panko-/korppujauhoissa niin että jauhoja on jokaisella puolella.
Paista nugetteja/lettuja muutaman miinutin per puoli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat läpipaistuneet.
Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.
8-10 kk ikäisille lapsille:
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko herneitä pienemmiksi paloiksi haarukalla tai survomalla niitä nopeasti sauvasekoittimella.
Sekoita kaikki ainekset (paitsi panko-/korppujauhot ja rasva) keskenään kulhossa.
Muotoile taikinasta pieniä nugetteja/lettuja (noin 6-8 kpl) ja kääntele niitä panko-/korppujauhoissa niin että jauhoja on jokaisella puolella.
Paista nugetteja/lettuja muutaman miinutin per puoli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat läpipaistuneet.
Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.
Yli 10 kk ikäisille lapsille:
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita kaikki ainekset (paitsi panko-/korppujauhot ja rasva) keskenään kulhossa. Anna herneiden olla kokonaisina.
Muotoile taikinasta pieniä nugetteja/lettuja (noin 6-8 kpl) ja kääntele niitä panko-/korppujauhoissa niin että jauhoja on jokaisella puolella.
Paista nugetteja/lettuja muutaman miinutin per puoli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat läpipaistuneet.
Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.
Vinkki! Lisukkeeksi sopii hyvin STEP-resepteillä valmistetut vihannes-, hedelmä- ja marjasoseet.
Mitä tarkoittaa STEP-merkitty resepti? STEP-reseptimme sisältävät runsaasta eri kasviksia, juureksia ja palkokasveja, jotta lapsesi voi oppia syömään kasvispainoitteisesti heti alusta alkaen. Lue lisää tutkimuksesta, jossa lapset saatiin syömään terveellisemmin STEP-reseptien avulla!