Vihannesnugetit
Sormiruokareseptit

Kasvisnugetit tai -letut sormiruokailuun

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Herkulliset ja terveelliset kasvisnugetit tai -letut sormiruokailuun. Kasvisten monipuolinen käyttö tutustuttaa lapsen uusiin makuihin. Kun aineksena on myös lastenruokahyllyn puurojauhetta, saa lapsi myös ateriasta tarvitsemaansa rautaa. Samasta taikinasta voi valmistaa nugetteja tai lettuja lapsen iän mukaan.

  • Valmistusaika
    30 minuuttia
  • Annosmäärä
    6-8 nugettia tai lettua
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

6-8 kk ikäisille lapsille:

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi korppujauhot ja rasva) teho- tai sauvasekoittimella sileäksi taikinaksi.

  3. Muotoile taikinasta pieniä nugetteja tai lettuja (n. 6-8 kpl) ja kääntele niitä korppujauhoissa niin että jauhoja on jokaisella puolella.

  4. Paista nugetteja/lettuja muutama miinutti per puoli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja kypsyneet.

  5. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

8-10 kk ikäisille lapsille:

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko herneitä pienemmiksi paloiksi haarukalla tai survomalla niitä nopeasti sauvasekoittimella.

  2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi korppujauhot ja rasva) keskenään kulhossa.

  3. Muotoile taikinasta pieniä nugetteja/lettuja (noin 6-8 kpl) ja kääntele niitä korppujauhoissa niin että jauhoa on kummallakin puolella.

  4. Paista nugetteja/lettuja muutaman miinutin ajan per puoli, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat kypsiä.

  5. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Yli 10 kk ikäisille lapsille:

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi korppujauhot ja rasva) keskenään kulhossa. Anna herneiden olla kokonaisina.

  3. Muotoile taikinasta pieniä nugetteja/lettuja (noin 6-8 kpl) ja kääntele niitä panko-/korppujauhoissa niin että jauhoja on jokaisella puolella.

  4. Paista nugetteja/lettuja muutaman miinutin ajan per puoli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat kypsiä.

  5. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile. Nugetteja/lettuja voidaan säilyttää jääkaapissa 1-2 päivää, mutta ne ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

    Vinkki! Lisukkeeksi sopii hyvin STEP-resepteillä valmistetut vihannes-, hedelmä- ja marjasoseet.

     

    Mitä tarkoittaa STEP-merkitty resepti? STEP-reseptimme sisältävät runsaasta eri kasviksia, juureksia ja palkokasveja, jotta lapsesi voi oppia syömään kasvispainoitteisesti heti alusta alkaen.  Lue lisää tutkimuksesta, jossa lapset saatiin syömään terveellisemmin STEP-reseptien avulla!