Barn äter mellis

Maidottomat puurot

Maitoproteiiniallergia on yksi yleisimmistä ruoka-aineallergioista ja sitä esiintyy noin 2-3 prosentilla vauvoista. Allergiaa hoidetaan maidottomalla ruokavaliolla eli jättämällä maitoproteiini pois vauvan ruoasta. Muuten maitoproteiiniallergiset lapset noudattavat samoja ruokavalio-ohjeita kuin muutkin lapset.

Maitoproteiiniallergia häviää useimmilla lapsilla, mikä tapahtuu useimmiten ennen kolmen vuoden ikää. Siksi on tärkeää seurata ja arvioida, voiko lapsesi vähitellen alkaa syömään maitoproteiinia sisältäviä ruokia ja juomia uudelleen. Tämä on tärkeää, jotta ruokavaliota rajoitettaisi tarpeettomasti.

Maidottomat puurot

Hyvää, maidotonta ja miedon makuista

Maidottomat puuromme on suunniteltu siten, että ne sisältävät yhtä paljon ravintoaineita kuin perinteiset maitoa sisältävät puuromme. Maidottomissa tuotteissa olemme korvanneet maidon kaura- sekä herneproteiinilla varmistaaksemme, että tuotteissa on kasvavien lasten tarvitsemia korkealaatuisia proteiineja. Maidon rasva on korvattu auringonkukansiemenistä, rapsista ja kookoksesta peräisin olevilla kasvirasvoilla. Tuotteita on myös täydennetty vitamiineilla ja kivennäisaineilla, kuten raudalla, kalsiumilla ja D-vitamiinialla. Voit siis olla varma, että lapsesi saa puurosta kaiken tarvitsemansa ravinnon.

Maidoton puuro 6kk iästä alkaen

Kaura ja maissipohjaista maidoton puuromme on tarkoitettu lapsille kuuden kuukauden iästä alkaen. Sitä voidaan käyttää myös makuannoksissa, mutta aikaisintaan 4 kuukauden iästä alkaen.* Lisää puuron päälle valitsemiasi marjoja, hedelmiä tai vihanneksia, jota lapsi pääsee tutustumaan erilaisiin makuihin.

*Jos vauvalle aletaan antamaan pieniä makuannoksia ruokaa ja puuroa, jatka imettämistä tai anna äidinmaidonkorviketta kuten ennenkin. Ensimmäisten 6 kuukauden ajan vauvalle suositellaan täysimetystä tai äidinmaidonkorviketta tai molempia.

Maidottomia puuroja, joilla on kaikki ne hyvät ominaisuudet, jotka puurolla pitää olla. Ne on suunniteltu erityisesti lapsille, joilla on on maitoproteiiniallergia tai laktoosi-intoleranssi.

Maidoton puuro 1v iästä alkaen

Lasten kasvaessa heidät on hyvä hiljalleen totuttaa siihen, että ruokavaliossa on enemmän ravintokuituja. 1 vuoden iästä alkaen tarjottava maidoton puuromme on valmistettu täysjyväkaurasta, maissista ja rukiista. Siksi se sisältää enemmän kuitua kuin 6kk iästä alkaen tarjottava maidoton puuromme. 1-vuotiaille tarkoitettu puuromme on myös maustettu miedosti kuivatuilla hedelmillä ja marjoilla. 

Lapsi ja tuttipullo

Tärkeä kalsium

Lasten kalsiumintarpeesta 90–95 % katetaan maidolla ja maitotuotteilla, mikä tekee maidosta ja maitotuotteista tärkeän kalsiumin lähteen. Maitoproteiiniallergisten lasten kalsiumtarpeen tyydyttämiseksi on siksi tärkeää valita kalsiumilla täydennettyjä maidonkorvikkeita. Maidottomat puuromme on täydennetty kalsiumilla ja ovat siten hyvä kalsiumin lähde maitoproteiiniallergikoille.

Lapsi syö puuroa

Kaura + herne = täydellinen proteiini

Tiesitkö, että tarvitsemme ravinnosta jopa 20 erillaista aminohappoa? Aminohapot ovat proteiinien pienimpiä rakennuspalikoita - pieniä, mutta tärkeitä! Eläinproteiinit (esim. maidon ja lihan proteiinit) sisältävät kaikkia näitä aminohappoja , mikä tekee eläinproteiinista luonnollisesti korkealaatuisen proteiinilähteen. Mikään kasviproteiini ei yksinään ole yhtä korkealaatuista, joten täydellisen proteiinikoostumuksen luomiseksi on yhdisteltävä eri kasviproteiineja. Kaura ja herne ovat täydellinen yhdistelmä, joka antaa maidottomille tuotteillemme juuri oikeanlaisen korkealaatuisen proteiini- ja aminohappokoostumuksen.

Isä syöttää lasta

Kysymyksiä & vastauksia: Maidottomat puurot

Miksi olette lisänneet hernettä uusiin maidottomiin tuotteisiinne?

Lisäämme maidottomiin puuroihimme sekä kaura- että herneproteiinia, sillä nämä proteiinit yhdessä muodostavat korkealaatuisen proteiinikoostumuksen kasvavien lasten tarpeisiin. 

Aiemmissa tuotteissa käytettiin vain kauraproteiinia, jota oli kuitenkin täydennettävä vapailla aminohapoilla (proteiinien pienimmät rakennuspalikat) vastaavan proteiinikoostumuksen aikaansaamiseksi. 

Jotta tuotteemme olisi entistä luonnollisempi ja myös paremman makuinen (aminohapot ovat usein katkeria), poistimme aminohapot ja korvasimme ne herneproteiinilla.

OTIS-tutkimus on osoittanut, että kun lapset oppivat jo varhaisessa iässä pitämään eri vihannesten, marjojen ja hedelmien mausta, he myös syövät enemmän kasviksia läpi elämän. Kaura- ja herneproteiinia sisältävät maidottomat puurot tarjoavat makuprofiilin, joka voi auttaa lasta harjoittamaan makuhermoja vaihtoehtoisten proteiinilähteiden avulla. 

Voit lukea lisää maidottomista tuotteista Kysymyksiä & Vastauksia -osiosta.