Barn äter gröt

Aloita puurolla

Puuro maistuu yleensä hyvin pikkulapsille. Voit aloittaa sen tarjoamisen, kun lapsesi on noin kuuden kuukauden ikäinen. Puuro sopii aamiaiseksi, välipalaksi ja iltapalaksi.

Semperin puurot

Semperin puurot on valmistettu ruotsalaisesta kaurasta ja maidosta, ja niihin on lisätty muun muassa rautaa, kalsiumia ja vitamiineja. Lapsesi saa niistä ravitsevan ja täyttävän aterian.

Täältä löydät meille useimmin esitetyt kysymykset puuroihin liittyen >>

Puurot sisältävät gluteenia, johon lapsi kannattaa totuttaa hitaasti.

Vauva peittoon käärittynä ja kädessään kirja.

Puurojen aloittaminen

Lapset saattavat suhtautua luonnostaan epäluuloisesti uusiin makuihin ja koostumuksiin. Jos lapsesi ei aluksi pidä puurosta tai muusta uudesta ruoasta, voit joutua kokeilemaan sitä useita kertoja. Älä koskaan tuputa ruokaa lapselle tai syötä häntä väkisin. Anna lapsen itse päättää, syökö hän vai ei.

Puuro on hyväksi pikkumasuille

Puuro on superruokaa, joka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja rautaa. Vauvan synnynnäiset rautavarastot ehtyvät noin 4–6 kuukauden ikään mennessä, joten rauta täytyy sen jälkeen saada ruoasta. Semperin puuro on täydennetty raudalla, joten ne soveltuvat mainiosti lapsen päivittäiseen ruokavalioon. 

Voit tarjota lapselle puuroa kuuden kuukauden ikäisestä lähtien tai kun lapsesi on siihen valmis. Semperillä on puuroja kaikenikäisille pikkulapsille. Sitä voi syödä mihin aikaan päivästä tahansa: aamiaiseksi, lounaaksi, välipalaksi, päivälliseksi tai iltapalaksi. Useimmat lapset pitävät kovasti puuron mausta ja koostumuksesta.

Puuro on myös vatsaystävällistä ruokaa. Semperin puuro sisältää kaiken, mitä lapsesi tarvitsee. Siihen ei tarvitse lisätä maitoa tai rasvaa. Puurojauhe on helppo sekoittaa lämpimään tai kylmään veteen.

Puurossa on paljon ravintoaineita ja rautaa

Puurossa on runsaasti tärkeitä ravintoaineita, vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten rautaa. Raudan saanti on erittäin tärkeää kasvaville lapsille. Yksi annos Semperin puuroa kattaa kolmanneksen lapsen päivittäisestä raudantarpeesta. Puurossa on myös kuituja, jotka ehkäisevät ummetusta. 

Tarjoa erilaisia puuroja

Puuroja valmistetaan erilaisista raaka-aineista ja aineksista, maustettuina ja maustamattomina. Tarjoa vaihtelevasti monenlaisia puuroja, jotta lapsi saa kokeilla eri makuja ja löytää omat suosikkinsa. Voit ostaa valmiiksi maustettuja puuroja tai vaihdella puuron makua ja koostumusta lisäämällä siihen esimerkiksi

  • kookosta
  • kypsennettyä hedelmää pieninä paloina
  • hedelmäsosetta
  • porkkana- tai omenaraastetta.

Jos keität puuron itse aikuisille tarkoitetuista kaurahiutaleista, lisää siihen aina rautaa ja mielellään myös jotakin C-vitamiinipitoista hedelmää. C-vitamiini tukee raudan imeytymistä.