Hernesose, STEP-maistelumenetelmä
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Aika kokeilla hernesosetta! Lähes varma suosikki pienille makunystyröille. Reseptin annos riittää 9 maisteluannokseen, mutta koska ruokahalu vaihtelee, voi olla, että annoksia tarvitaan enemmän. Resepti on tarkoitettu vauvalle, joka aloittaa ruokien maistelun ja siksi koostumuksen tulee olla sileä. Käytä sen vuoksi tiheää siivilää. Kun lapsesi hieman kasvaa (7-9 kk), saattaa riittää, että soseutat ruoan sauvasekoittimella.
Valmistusaika
20 minAnnosmäärä
n. 1,5 dl valmista sosettaVaikeusaste
Helppo
Tee näin:
Mittaa 150 g vihreitä pakasteherneitä ja 1 rkl vettä mikronkestävään kannelliseen astiaan.
Vaihtoehto liedellä: Mittaa 150 g vihreitä pakasteherneitä ja 150 g vettä kannelliseen kattilaan.
Lämmitä mikrossa 750 W:n teholla 2 minuuttia, sekoita ja lämmitä vielä 2 min.
Vaihtoehto liedellä: Lämmitä kiehuvaksi ja anna kiehua n. 5 min. Kaada keitinvesi toiseen astiaan laimennusta varten.
Sekoita herneiden joukkoon 1 tl ruokarasvaa. Rasvan tulisi mieluiten olla rapsiöljypohjaista, mutta voit hyvin käyttää sitä ruokarasvaa, jota löytyy kotoa.
Vaihtoehto liedellä: Sekoita kattilassa 2 rkl keitettyä vettä ja 1 tl ruokaöljyä.
Soseuta sauvasekoittimella sileäksi ja ohenna tarvittaessa vedellä. Purista sose tiheän siivilän läpi, jotta saat kuoret pois.
Anna jäähtyä ja säilytä puhtaissa kannellisissa lasipurkeissa jääkaapissa enintään 3 päivää.
VINKKI: Voit myös pakastaa ylijääneen soseen. Laita jäähdytetty sose muovipussiin ja litistä se ohueksi kakuksi tai laita sose pieninä annoksina jääpalamuottiin. Voit murtaa kakusta sopivankokoisia paloja tai irrottaa annospaloja jääpalamuotista. Sulata sose jääkaapissa tai laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.