Retikkasose, STEP-maistelumenetelmä
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Aika kokeilla retikkaa! Reseptin annos riittää 9 maisteluannokseen, mutta koska ruokahalu vaihtelee, voi olla, että annoksia tarvitaan enemmän. Resepti on tarkoitettu vauvalle, joka aloittaa ruokien maistelun ja siksi koostumuksen tulee olla sileä. Käytä sen vuoksi tiheää siivilää. Kun lapsesi hieman kasvaa (7-9 kk), saattaa riittää, että soseutat ruoan sauvasekoittimella.
Valmistusaika
20 minAnnosmäärä
n. 1,5 dl valmista sosettaVaikeusaste
Helppo
Tee näin:
Mittaa 150 g paloiteltua (1–2 cm:n kuutioita) retikkaa ja 150 g vettä kannelliseen kattilaan.
Mikäli retikkaa ei ole saatavilla, voit tehdä soseen myös juuriselleristä.
Anna kiehua n. 10–15 minuuttia ja maista/kokeile, tuntuvatko palat pehmeiltä.
Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja säästä se.
Sekoita palojen joukkoon 1 tl ruokarasvaa. Rasvan tulisi mieluiten olla rapsiöljypohjaista, mutta voit hyvin käyttää sitä ruokarasvaa, jota löytyy kotoa.
Soseuta sileäksi sauvasekoittimella, tarkista koostumus ja lisää tarvittaessa 1–2 rkl keitinvettä.
Anna jäähtyä ja säilytä puhtaissa kannellisissa lasipurkeissa jääkaapissa enintään 3 päivää.
VINKKI: Voit myös pakastaa ylijääneen soseen. Laita jäähdytetty sose muovipussiin ja litistä se ohueksi kakuksi tai laita sose pieninä annoksina jääpalamuottiin. Voit murtaa kakusta sopivankokoisia paloja tai irrottaa annospaloja jääpalamuotista. Sulata sose jääkaapissa tai laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.