Palsternakkaa, tomaattia, kauraa, lohta ja tilliä
STEP-reseptit

Palsternakkaa, tomaattia, kauraa, lohta ja tilliä

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Tarjoa lapsellesi herkullinen ja terveellinen, pohjoismaista ruokavaliota noudattavaa ateria. Kasvispainotteinen, eli runsaasti vihanneksia ja vain kohtuullisesti lihaa sisältävällä ruokavaliolla on todettu useita terveysetuja. Tämän lisäksi lihan korvaaminen kasviperäisillä proteiinilähteillä tekee hyvää myös ympäristölle. Annoskoko voi vaihdella lapsen iän ja kehityksen mukaan. Reseptin annoksesta voi näin olleen riittää useampaan kuin yhteen annokseen. Resepteissä on otettu huomioon lapsen kehitystaso esimerkiksi koostumuksessa. Aterian ravitsemuksellinen sisältö on tarkkaan laskettu kattamaan kyseisen ikäryhmän tarpeen.

  • Valmistusaika
    25-35 minuuttia
  • Annosmäärä
    1 annos
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Resepti alkaen 6 kk ikäisille: Valmistus

  1. Tutustu STEP-reseptien esittelyyn, josta löydät vinkkejä lastenruoan valmistukseen ja vastauksia moneen aihetta koskevaan kysymykseen.

  2. Kuori ja pilko palsternakka ja porkkana pieniin paloihin. Leikkaa lohi pieniin kuutioihin.

  3. Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Lisää kaura ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 5 minuuttia.

  4. Lisää palsternakka ja porkkana ja jatka keittämistä kannen alla noin 8-10 minuuttia.

  5. Lisää lohi ja anna kiehua vielä 2 minuuttia.

  6. Ota talteen noin puoli desiä keitinvettä. Valuta loput vedestä pois. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja lisää tilli, rasva ja kerma. Sekoita kunnes koostumus on lapselle tarpeeksi sileää. Lisää keitinvettä, mikäli koostumus on liian paksua.

  7. Anna jäähtyä ja tarjoa sitten lapselle. Voit myös jäähdyttää ruoan myöhempää ruokailua varten. Ruoka säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa yhden vuorokauden tai pakkasessa pidempään.

Resepti alkaen 8 kk ikäisille: Valmistus

  1. Tutustu STEP-reseptien esittelyyn, josta löydät vinkkejä lastenruoan valmistukseen ja vastauksia moneen lasten ruokailua koskevaan kysymykseen.

  2. Kuori ja pilko palsternakka ja porkkana noin 0,5 cm paloihin. Leikkaa lohi pieniin kuutioihin.

  3. Lisää palsternakka, porkkana ja tomaattimurska kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.

  4. Lisää lohi ja anna kiehua vielä 2 minuuttia.

  5. Ota talteen noin puoli desiä keitinvettä. Valuta loput vedestä pois. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja lisää kaura, rasva ja kerma. Sekoita kunnes koostumus on lapselle tarpeeksi sileää. Voit jättää ruokaan pieniä paloja, jotta lapsi tottuu karkeampaan koostumukseen. Lisää keitinvettä, mikäli koostumus on liian paksua. Lisää lopuksi tilli.  

  6. Anna jäähtyä ja tarjoa sitten lapselle. Voit myös jäähdyttää ruoan myöhempää ruokailua varten. Ruoka säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa yhden vuorokauden tai pakkasessa pidempään.

Resepti alkaen 12 kk ikäisille: Valmistus

  1. Tutustu STEP-reseptien esittelyyn, josta löydät vinkkejä lastenruoan valmistukseen ja vastauksia moneen lasten ruokailua koskevaan kysymykseen.

  2. Kuori ja pilko palsternakka ja porkkana noin 1 cm paloihin. Leikkaa lohi pieniin kuutioihin.

  3. Lisää palsternakka, porkkana ja tomaattimurska kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.

  4. Lisää lohi ja anna kiehua vielä 2 minuuttia.

  5. Ota talteen noin puoli desiä keitinvettä. Valuta loput vedestä pois. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja lisää rasva ja kerma. Sekoita kunnes jäljellä on vielä selkeitä paloja. Lisää keitinvettä, mikäli koostumus on liian paksua. Sekoita lopuksi joukkoon kaura ja tilli.  

  6. Anna jäähtyä ja tarjoa lapselle. Voit myös jäähdyttää ruoan myöhempää ruokailua varten. Ruoka säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa noin yhden vuorokauden tai pakkasessa pidempään.

     

    Mitä tarkoittaa STEP-merkitty resepti? Lue lisää tutkimuksesta, jossa lapset saatiin syömään terveellisemmin STEP-reseptien avulla!