Juuriselleri, lanttua, kauraa, linssejä ja persiljaa
STEP-reseptit

Juuriselleriä, lanttua, kauraa, linssejä ja persiljaa

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Tarjoa lapsellesi herkullinen ja terveellinen, pohjoismaista ruokavaliota noudattavaa ateria. Kasvispainotteinen, eli runsaasti vihanneksia ja vain kohtuullisesti lihaa sisältävällä ruokavaliolla on todettu useita terveysetuja. Lihan korvaaminen kasviperäisillä proteiinilähteillä tekee hyvää myös ympäristölle. Annoskoko voi vaihdella lapsen iän ja kehityksen mukaan. Reseptin annoksesta voi näin olleen riittää useampaan kuin yhteen annokseen. Resepteissä on otettu huomioon lapsen kehitystaso esimerkiksi koostumuksessa. Aterian ravitsemuksellinen sisältö on tarkkaan laskettu kattamaan kyseisen ikäryhmän tarpeen.

 • Valmistusaika
  25-35 minuuttia
 • Annosmäärä
  1 annos
 • Vaikeusaste
  Keskitasoa
Tallenna resepti

Resepti alkaen 6 kk ikäisille: Valmistus

 1. Tutustu STEP-reseptien esittelyyn, josta löydät vinkkejä lastenruoan valmistukseen ja vastauksia moneen aihetta koskevaan kysymykseen.

 2. Kuori ja pilko juuriselleri ja lanttu pieniin paloihin. Hienonna sipuli.

 3. Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Lisää kaura ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 3 minuuttia.

 4. Lisää juuriselleri, lanttu ja sipuli ja jatka keittämistä kannen alla noin 8 minuuttia.

 5. Ota talteen noin desi keitinvettä. Valuta loput vedestä pois. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja lisää linssit, persilja, rasva ja kerma. Sekoita kunnes koostumus on lapselle tarpeeksi sileää. Lisää keitinvettä, mikäli koostumus on liian paksua.

 6. Anna jäähtyä ja tarjoa sitten lapselle. Voit myös jäähdyttää ruoan myöhempää ruokailua varten. Ruoka säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa yhden vuorokauden tai pakkasessa pidempään.

Resepti alkaen 8 kk ikäisille: Valmistus

 1. Tutustu STEP-reseptien esittelyyn, josta löydät vinkkejä lastenruoan valmistukseen ja vastauksia moneen lasten ruokailua koskevaan kysymykseen.

 2. Kuori ja pilko juuriselleri ja lanttu noin 0,5 cm paloihin. Hienonna sipuli.

 3. Lisää juuriselleri, lanttu ja sipuli kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

 4. Ota talteen noin puoli desiä keitinvettä. Valuta loput vedestä pois. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja lisää linssit, kaura, rasva ja kerma. Sekoita kunnes koostumus on lapselle tarpeeksi sileää. Voit jättää ruokaan pieniä paloja, jotta lapsi tottuu karkeampaan koostumukseen. Lisää keitinvettä, mikäli koostumus on liian paksua.

 5. Anna jäähtyä ja tarjoa sitten lapselle. Voit myös jäähdyttää ruoan myöhempää ruokailua varten. Ruoka säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa yhden vuorokauden tai pakkasessa pidempään.

Resepti alkaen 12 kk ikäisille: Valmistus

 1. Tutustu STEP-reseptien esittelyyn, josta löydät vinkkejä lastenruoan valmistukseen ja vastauksia moneen lasten ruokailua koskevaan kysymykseen.

 2. Kuori ja pilko juuriselleri ja lanttu noin 1 cm paloihin. Hienonna sipuli.

 3. Lisää juuriselleri, lanttu ja sipuli kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

 4. Ota talteen noin puoli desiä keitinvettä. Valuta loput vedestä pois. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja lisää rasva ja kerma. Sekoita kunnes jäljellä on vielä selkeitä paloja. Lisää keitinvettä, mikäli koostumus on liian paksua. Lisää seokseen linssit, persilja ja kaura.

 5. Anna jäähtyä ja tarjoa lapselle. Voit myös jäähdyttää ruoan myöhempää ruokailua varten. Ruoka säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa noin yhden vuorokauden tai pakkasessa pidempään.

   

  Mitä tarkoittaa STEP-merkitty resepti? Lue lisää tutkimuksesta, jossa lapset saatiin syömään terveellisemmin STEP-reseptien avulla!