Palsternakka-perunasose 4kk
Arviot
(1 votes)
(1 votes)
Helppoa kotiruokaa perheen pienimmille!
Valmistusaika
25 minAnnosmäärä
4-5 annostaVaikeusaste
Helppo
Tee näin:
Huuhtele ja kuori palsternakat ja perunat ja pilko ne isoiksi paloiksi. Pane juurekset kattilaan ja lisää sen verran vettä, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia (tai kunnes juurekset ovat pehmenneet).
Säästä 0,5dl keitinvettä.
Muhenna keitetyt juurekset säästämäsi keitinveden kanssa. Jatka muhentamista, kunnes koostumus on tasainen ja sileä. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva.
Lisää lopuksi öljy ja tarjoile, kun sose on jäähtynyt sopivaksi pienille suille.
VINKKI: Voit pakastaa ylijääneen ruoan pieninä annoksina esim. jääpalamuottiin. Pakastetun ruoan voi sulattaa laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.