Gluteeniton Kurpitsakakku
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Herkullinen gluteeniton ja kuorrutettu kakku sopii vuoden kaikkiin juhliin. Tämä meheveä kurpitsakakku on helpoin valmistaa syksyllä, jolloin kurpitsakausi on parhaimmillaan. Tarjoa ystäville vaikkapa Halloween-kutsuilla.
Valmistusaika
75 minAnnosmäärä
n.12 palaaVaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksi kerrallaan. Kuori ja raasta kurpitsa ja lisää joukkoon.
Laita uuni lämpenemään 175°C:een.
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan joukkoon käännellen. Laita taikina voideltuun ja Pofiberillä jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija n. 24 cm.
Paista 175°C:ssa uunissa alatasolla n. 40 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
Kumoa kakku ritilälle ja anna sen jäähtyä.
Sekoita voi, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri kuorrutteeksi ja laita hetkeksi kylmään.
Levitä seos kakun päälle ja anna kakun olla kylmässä ennen tarjoamista.Vinkki!
Paahdetut kurpitsansiemenet: Huuhtele ja puhdista siemenet. Voitele uunivuoka öljyllä. Laita siemenet pannuun ja ripottele pinnalle hiema suolaa. Paahda uunissa 175 asteessa n. 20-30 min. Siemenet ova valmiina, kun ne ovat saaneet vähän väriä ja tuoksuvat paahtuneilta.