Gluteeniton Hedelmäkakku
Arviot
(25 votes)
(25 votes)
Tämä gluteeniton hedelmäkakku on mieto ja hyvin koossa pysyvä leivonnainen. Mikäli haluat kakusta vielä jouluisemman, lisää taikinaan jouluisia mausteita.
Valmistusaika
45 minAnnosmäärä
13-15 palaaVaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen.
Lisää lopuksi kuohukerma tai maito, sekä kuivatut hedelmät ja pähkinä- tai mantelirouhe. Kääntele taikina tasaiseksi.
Voitele reilu litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla ja kuorruta jauhoseoksella tai kookoshiutaleilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:n uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
Vinkki! Voit paistaa taikinan myös muffinivuoissa. Paista silloin muffinit 200°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.
Resepti ja kuva: Hellapoliisi