Gluteeniton Hedelmäkakku
Joulu

Gluteeniton Hedelmäkakku

Arviot

(24 votes)

(24 votes)

Tämä gluteeniton hedelmäkakku on mieto ja hyvin koossa pysyvä leivonnainen. Mikäli haluat kakusta vielä jouluisemman, lisää taikinaan jouluisia mausteita.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    13-15 palaa
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.

  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen.

  4. Lisää lopuksi kuohukerma tai maito, sekä kuivatut hedelmät ja pähkinä- tai mantelirouhe. Kääntele taikina tasaiseksi.

  5. Voitele reilu litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla ja kuorruta jauhoseoksella tai kookoshiutaleilla.

  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:n uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

  7. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

    Vinkki! Voit paistaa taikinan myös muffinivuoissa. Paista silloin muffinit 200°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.

     

    Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Reseptissä on käytetty:
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

HIENO JAUHOSEOS