Gluteeniton kakkupohja
Arviot
(158 votes)
(158 votes)
Tällä reseptillä leivot täydellisen, ihanan kuohkean gluteenittoman kakkupohjan, josta on helppo valmistaa upea gluteeniton täytekakku. Kakkupohjan perusohjeesta voit tehdä monia erilaisia muunnelmia. Kokeile itse!
Valmistusaika
60 minAnnosmäärä
1 kakku, n. 10 annostaVaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Laita uuni lämpenemään 180 °C:seen
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.
Sekoita leivinjauhe ja Semper Hieno -jauhoseos kulhossa, ja siivilöi ja sekoita ne munasokeriseokseen varovasti käännellen.
Voitele noin 24 cm:n kakkuvuoka ja jauhota se Pofiber-perunakuidulla.
Kaada taikina vuokaan ja paista n. 35 minuuttia 180 asteessa uunin keskitasolla.
Kokeile paistoajan lopussa tikulla, onko kakku on valmis. Vältä uuninluukun avaamista paistamisen aikana, jotta kakku ei pääse latistumaan.
Anna kakun jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Vinkki! Lisää taikinaan appelsiinin- tai sitruunankuorta. Pese hedelmä kunnolla ennen raastamista, valitse mielellään luomuhedelmiä, raasta vain ulkokuorta, ei kuoren valkoista osaa.