Gluteeniton kääretorttu
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Kääretorttu on rakastettu klasikkoleivonnainen! Tämä gluteeniton kääretorttu on varma valinta, Pirteän hapokas vadelmatäyte toimii aina.
Valmistusaika
1 tuntiAnnosmäärä
8Vaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Laita uuni lämpenemään 225 °C:seen.
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa, lisää maito. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225°C:ssa 8-10 minuuttia.
Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Voit kostuttaa sitä hieman esim. vedellä kostutetulla talouspaperilla, niin paperi irtoaa helpommin.
Valmista kreemitäyte tai käytä valmista kreemitäytettä. Lisää täytteeseen vadelmat. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kiehauta ne 2 min. ajan ennen täytteeseen lisäämistä.
Levitä täyte kääretorttupohjanpäälle ja rullaa tiukaksi levyksi. Anna jäähtyä jääkaapissa n. 30 min. Leikkaa kääretortun päädyt siistiksi ja laita päälle kermavaahtoa ja vadelmia.
Kreemitäytteen valmistaminen
1. Kiehauta maito ja kerma kattilassa.
Sekoita kulhossa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys.
2. Lisää seos maito-kerman joukkoon ja sekoita, kunnes kreemi on paksuuntunut. Ota levy pois päältä ja lisää voi. Anna jäähtyä
Lisää appelsiini- ja sitruunamehu ja vadelmat (jos käytäty ulkomaisia pakastevadelmia keitä ne ensin). Sekoita ja anna kreemin jäähtyä.