Gluteeniton suklaakakku
Arviot
(103 votes)
(103 votes)
Huomio kaikki suklaan ystävät! Tällä ohjeella syntyy maistuva gluteeniton kakku, jossa on herkullinen suklaakakkupohja ja suklaatäyte. Kaikki ansaitsevat suklaakakkua aina silloin tällöin. Tässä on plussana se, että se näyttää myös erittäin ylelliseltä, kuten suklaakakun kuuluukin. Tämä on todellinen voittajakakku, jonka päälle tulee sulatettua suklaata, suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.
Valmistusaika
3 hAnnosmäärä
15Vaikeusaste
Haastava
Valmista näin
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.
Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja jauhoseos, siivilöi ne munasokeriseokseen ja sekoita varovasti käännellen tasaiseksi taikinaksi.
Voitele kaksi halkaisijaltaan n. 20 cm:n kakkuvuokaa ja kuorruta ne Pofiber-perunakuidulla.
Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 35 minuuttia uunin keskitasolla. Varmista kakkupohjien kypsyys paistoajan loppuvaiheessa tikulla. Anna jäähtyä kokonaan.
Leikkaa kakkupohjat kahtia, saat neljä ohutta kakkupohjaaa.
Voikreemi
Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään kulhossa.
Laita muna- ja sokerivaahto vesihauteeseen keskilämpötilalla ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Kokeile sormella, että sokerikiteitä ei ole jäljellä.
Vatkaa kiinteäksi marengiksi ja lisää voita vähän kerrallaan. Vatkaa sitten täysin kuohkeaksi, noin 15 minuutin ajan.
Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Lisää sitten suklaa voikreemiin ja vatkaa kunnolla.
Suklaatryffeliseos
Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi ja laita kulhoon.
Laita hunaja ja kerma kattilaan ja kiehauta. Lisää suklaa ja sekoita kunnolla.
Lisää voi ja sekoita sileäksi tryffeliseokseksi.
Anna jäähtyä kokonaan muovin alla huoneenlämmössä.
Kokoaminen
Kokoa kakku neljästä ohuesta kakkupohjasta. Laita kakkupohjien väliin vuorotellen suklaatryffeliseosta ja voikreemiä.
Kuorruta kakku sulatetulla suklaalla ja lisää päälle suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.