Lasten gluteenittomat piparkakut
Joulu

Lasten parhaat gluteenittomat piparkakut

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Piparkakkutaikina on on helppo valmistaa myös maidottomana. Taikina valmistuu nopeasti, mutta sen on hyvä antaa jäähtyä ja levätä jääkaapissa yön yli. Hauskat ja erilaiset piparkakkumuotit ovat lasten mieleen ja piparkakkujen leipominen onkin kivaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Näyttävän piparkakun saat esim. suuresta sydämen muotoisesta, koristellusta piparkakusta, johon on tehty reikä nauhaa varten. Sen voi vaikka ripustaa koristeeksi ikkunalle. Reseptin taikina sopii myös piparkakkutalon valmistamiseen.

 • Valmistusaika
  n. 45 min
 • Annosmäärä
  1 annos piparkakkutaikinaa
 • Vaikeusaste
  Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

 1. Sulata voi tai margariini, siirappi ja sokeri kattilassa pienellä lämmöllä. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Poista kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä hieman
  (n. 15 min).

 2. Sekoita kerma ja mausteet ja lisää ne jäähtyneeseen seokseen.

 3. Lisää taikinaan 450 g hienoa jauhoseosta, johon on sekoitettu leivinjauhe. Säästä jauhoseoksen loppuosa leivontaan. Sekoita taikina huolella.

 4. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli. 
  Lisää seuraavana päivänä paketista jäänyt loppu jauho (50 g) taikinaan vähän kerrallaan, niin että taikinasta tulee tasaista ja helposti käsiteltävää. Jauhoa ei kannata lisätä liikaa - näin piparkakuista tulee herkullisia ja rapeita.

   

 5. Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä. Ota taikinasta muotilla piparkakkuja.

  Vinkki!

  • Kun haluat erittäin rapeita piparkakkuja, käytä perunajauhoa apuna kaulitsemisessa.
    
  • Kauli taikina leivinpaperin päällä, niin se ei juutu työtasoon. Ota kuviot muotilla ja poista ylijäänyt taikina leivinpaperilta. Näin sinun ei tarvitse nostella ohuita piparkkuja, vaan leivinpaperin voi siirtää suoraan uunipellille. Tästä on apua varsinkin silloin, kun teet suuria piparkakkuja.

 6. Paista uunissa n. 7 - 10 min. 200 °C:ssa.
  Tarkkaile paistumista, etteivät piparkakut paistu liian tummiksi.

 7. Sokerikuorrutteen valmistaminen:
  Laita ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrute on kovaa. Jos haluat hieman löysemmän kuorrutteen, lisää tilkka vettä. Voit myös halutessasi värjätä kuorrutteen karamellivärillä. Laita kuorrutetta pursotuspussiin ja lisää väri - voit helposti tehdä erivärisiä kuorrutteita eri pusseihin. 

 8. Koristele piparkakut sokerikuorrutteella ja gluteenittomilla makeisilla.

   

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS