Gluteenittomat Joulutortut
Joulu

Gluteenittomat Joulutortut

Arviot

(141 votes)

(141 votes)

Tämä taikina on helppo valmistaa. Kokeile taikinaan erilaisia maustettuja maitorahkoja ja käytä vaihteeksi luumumarmeladin tilalla muita paistonkestäviä marmeladeja.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    20
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi.

  3. Anna taikinan levätä hetki kylmässä, koska kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.

  4. Kaulitse jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.

  5. Leikkaa esim. pizzaleikkurilla neliöiksi ja vedä noin 2 cm pitkä vinoviilto jokaisen reunan joka toiseen päätyyn.

  6. Jaa luumumarmeladi jokaisen neliön keskelle ja käännä sakarat keskelle luumumarmeladin päälle. Voitele halutessasi kananmunalla.

  7. Paista 200-225 °C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.

  8. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoamista.

    Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Reseptissä on käytetty:
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

HIENO JAUHOSEOS

Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

GLUTEENITON JAUHOSEOS