Gluteeniton piparkakkutalo
Joulu

Gluteeniton piparkakkutalo

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Piparkakkutaloja on ihana tehdä joulunaikaan! Talon kasaaminen voi olla hieman työlästä, mutta sen koristeleminen on hauskaa puuhaa koko perheelle! Tämän talon valkoinen katto on päällystetty sokerikuorrutteella - mutta talon voi tietty koristella monella tavoin. Talon ikkunat on leikattu pienellä sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla. Talon "kaavan" löydät valmistusohjeista. Tämä taikina voidaan helposti valmistaa myös maidottomana!

 • Valmistusaika
  1 tunti (kokoaminen ja koristelu)
 • Annosmäärä
  1 piparkakkutalo
 • Vaikeusaste
  Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin

 1. Sulata voi tai margariini, siirappi ja sokeri kattilassa pienellä lämmöllä. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Poista kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä hieman
  (n. 15 min).

 2. Sekoita kerma ja mausteet ja lisää ne jäähtyneeseen seokseen.

 3. Lisää taikinaan 450 g hienoa jauhoseosta, johon on sekoitettu leivinjauhe. Säästä jauhoseoksen loppuosa leivontaan. Sekoita taikina huolella.

 4. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli. 
  Lisää seuraavana päivänä paketista jäänyt loppu jauhoseos (50 g) taikinaan vähän kerrallaan, niin että taikinasta tulee tasaista ja helposti käsiteltävää. Jauhoa ei kannata lisätä liikaa - näin piparkakuista tulee herkullisia ja rapeita.

   

 5. Leikkaa piparkakkutalon kaavat. Löydät kaavat täältä.

   

 6. Kaulitse taikina ohueksi leivinpaperin päällä. Leikkaa siitä talon osat paperille leikatun kaavan mukaan.  Voit myös tehdä talojen seiniin esim. hauskoja ikkunoita.

 7. Paista talon osia uunissa n. 7 - 10 min. 200 °C:ssa.
  Tarkkaile paistumista, etteivät talon osat paistu liian tummiksi.

 8. Varmista, että kaikki talon osat ovat valmiina ja sitten voit leipoa lopusta taikinasta piparkakkuja. 

  Vinkki! Kun haluat tosi rapeita piparkakkuja, käytä perunajauhoa, kun kaulitset taikinan. 

 9. "Liimaa" piparkakkutalon palat paikalleen sulatetulla sokerilla. Laita hieman sokeria paistinpannulle, sulata se ja anna ruskia hieman. Lisää sokeria ja sulata ... niin kauan, että sinulla on tarpeeksi sulanutta sokeria "liimaamiseen".

  Ole varovainen sokerin kanssa, koska se on todella kuumaa.

 10. Kokoa talo, kasta kiinnitettävät reunat sokeriin paistinpannulla ja "liimaa" yhteen (esim. ensin pääty ja pitkäseinä, sitten toinen pääty ja pitkäseinä ja yhdistä nämä ja lisää kattopalat paikalleen).

   

 11. Sokerikuorrutteen valmistaminen:
  Laita ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrute on kovaa. Jos haluat hieman löysemmän kuorrutteen, lisää tilkka vettä. Voit myös halutessasi värjätä kuorrutteen karamellivärillä. Laita kuorrutetta pursotuspussiin ja lisää väri - voit helposti tehdä erivärisiä kuorrutteita eri pusseihin. 

 12. Koristele talo gluteenittomilla makeisilla. Esim. vadelmakarkit ja gluteenittomat nonparellit ovat suosittuja koristeita.

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS