Gluteeniton omenapiirakka, pellillinen
Kahvihetki

Gluteeniton omenapiirakka pellillinen

Arviot

(3 votes)

(3 votes)

Mehevä omenapiirakka kuuluu syksyyn. Perinteinen piirakka valmistuu helposti ja nopeasti syksyn sadon ensimmäisistä omenoista. Maistuu ihanalta ja on helppo tehdä. Tarjoile omenapiirakka lämpimänä jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa. Omenat voi myös vaihtaa päärynöihin, jos haluat kokeilla jotakin uutta.

  • Valmistusaika
    60 min
  • Annosmäärä
    1 piirakka (noin 12 annosta)
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Pese omenat ja leikkaa neljään osaan. Poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi.

  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

  3. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikinaan maitoa vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa.

  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (n. 30 cm x 40 cm).

  5. Asettele päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

  6. Paista piirakkaa 225 C:ssa n.15 minuutin ajan, kunnes se on kullanruskea. Tarjoa lämmin piirakka vaniljakastikkeen tai jäätelon kera.

    Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS