Bebis ligger i sängen och tittar in i kameran

Vuoden 2014 paras pediatrian väitöskirja

Olemme iloisia siitä, että ruotsalainen Niklas Timby voitti arvostetun palkinnon. Niklas Timby johti niin kutsuttua TUMME-tutkimusta. TUMME-tutkimus liittyi Timbyn väitöskirjaan.

TUMME-tutkimuksessa tutkittiin uutta paranneltua äidinmaidonkorviketta, johon oli lisätty MFGM-valmistetta ja jossa oli tavallista vähemmän energiaa ja proteiinia. Yksi lapsiryhmistä sai uutta paranneltua äidinmaidonkorviketta, yksi ryhmä sai tavallista äidinmaidonkorviketta ja yksi ryhmä äidinmaitoa.

Tutkimus osoitti, että MFGM-valmistetta sisältävää äidinmaidonkorviketta saaneiden lasten kognitiivinen kehitys parani äidinmaitoa saaneiden tasolle. MFGM-äidinmaidonkorviketta saaneilla lapsilla oli myös vähemmän korvatulehduksia kuin tavallista korviketta saaneilla. Lasten kasvu oli samankaltaista kaikissa kolmessa ryhmässä 4, 6 ja 12 kuukauden iässä. Tämä merkitsee sitä, että imeväisikäiset osaavat säädellä ravinnonsaantiaan erittäin hyvin itse.

Nicklas Timby - Semper Nutrition

Niklas Timby

Niklas Timby on jo aiemmin voittanut kaksi arvokasta palkintoa. EU:n NUTRIMENTHE-hankkeessa tutkittiin eri ravintoaineiden merkitystä imeväisikäisten ja pikkulasten psyykkiselle kehitykselle. Vuonna 2013 pidetyssä päätöskonferenssissa esiteltiin paljon hyviä ja tärkeitä hankkeita, joissa oli mukana taitavia ja osaavia tutkijoita eri puolilta Eurooppaa. Niklas Timby voitti palkinnon, joka annettiin parhaasta esitelmästä. Sen nimi oli ”Maitorasvapallosten solukalvon lisääminen äidinmaidonkorvikkeeseen parantaa korvikkeella ruokittujen imeväisikäisten kognitiivisia taitoja ja vähentää heidän sairastuvuuttaan infektioihin”. Vuonna 2014 Niklas Timby oli taas palkintopallilla. Silloin hän voitti Jean Rey -palkinnon parhaasta lasten ravitsemuksen alan esitelmästä EPGHAN-kongressissa (European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition).