Gluteenittomat tuotteet

Nauti elämästä vapaasti – ilman gluteenia!

Mielestämme kaikilla on oikeus hyvään ja luonnolliseen ruokaan, jossa ei ole turhia lisäaineita. Lasten ja aikuisten on voitava luottaa siihen, että ruoka on korkealaatuista ja herkullista, myös silloin, kun on tarve noudattaa erityisruokavaliota. Siksi meillä on laaja valikoima gluteenittomia tuotteita, joista voit valita juuri itsellesi parhaiten sopivat tuotteet.

Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

Jauhoseokset

Meillä on laaja valikoima erilaisia jauhoja, joista voit helposti leipoa hyvää ilman gluteenia. Semper jauhoilla onnistut. Voit valita ns. luontaisesti gluteenittomista aineksista valmistettuja jauhoja tai gluteenitonta vehnätärkkelystä sisältäviä jauhoja. Semper jauhoja täydennetään B-ryhmän vitamiineilla ja raudalla ja tarjolla on niin runsaskuituisia kuin hienojakin jauhoja. Gluteenittomia jauhoseoksiamme kutsutaan nimellä MIX - ne on miksattu eli sekoitettu aineksista, joista valmistuu parhaat gluteenittomat leivonnaiset.

Valitsetpa minkä tahansa vaihtoehdon, lopputulos on aina herkullinen.
Katso tuotteen ainekset ja ominaisuudet kunkin tuotteen tiedoista. Myös resepteissämme vinkataan, millä jauholla ne onnistuvat parhaiten. 

Semper Havreknäcke, ett glutenfritt och fiberrikt knäckebröd

Näkkileivät

Näkkileipämme leivotaan pienessä gluteenittomaan näkkileipään erikoistuneessa leipomossamme Taalainmaalla. Voit valita perinteisen näkkileivän tai jonkun herkuttelunäkkileivistämme, oletko jo maistanut kaikkia?
Kaikki näkkileipämme ovat runsaskuituisia ja siksi ne ovat hyvä apu kuidun saannissa. Osassa herkullisista näkkileivistämme on aineksena myös superruokana tunnettuja chia-siemeniä ja teff-jauhoa. Tutustu leipien aineksiin kunkin tuotteen kohdalla.

Näkkileivistä voi tehdä myös herkullisia alkupaloja ja ne sopivat juustotarjottimelle.
Löydät hauskoja vinkkejä reseptit osiosta.

Semper Lantbröd, ett färdigskivat och glutenfritt mjukt bröd

Pehmeät leivät

Totta kai voit syödä maukasta ja hyvää leipää, vaikka valitsetkin gluteenittoman vaihtoehdon. Meiltä löytyy paljon erilaisia leipiä, halusitpa sitten klassisemman tai jännittävämmän makuyhdistelmän. Vaihtoehtoina on sämpylöitä, paahtoleipää ja vuokaleipää, jota voit paahtaa tai syödä sellaisenaan. Vinkki! Kun haluat tuoretta, kokeile esipaistettuja leipiämme tai tuoreuta valmis leipä uunissa. Saat herkullista leipää ja ihanan, vastaleivotun leivän tuoksun kotiisi. 

Semper Special Flakes, glutenfria cornflakes

Hiutaleet & gluteeniton kaura

Voit syödä gluteenitonta kauraamme turvallisin mielin ja nauttia kaikista hyvistä mauista.  Gluteeniton ns. puhdas kaura käsitellään niin kylvämisen, viljelyn, puinnin kuin valmistamisenkin aikana siten, että riski muiden viljojen päätymisestä sen joukkoon on mahdollisimman pieni.
Meillä on monen makuisia aamiaismuroja, ja ne sopivat erinomaisesti syötäväksi maidon, jogurtin, hedelmien tai marjojen kanssa.  Kick!-aamiaismurot ovat niille, jotka pitävät erityisen rapeista muroista.

Penne Tricolore, glutenfri och trefärgad pasta

Pastat & pizza

Toscanalainen Guiseppi Mennucci alkoi valmistaa pastaa pienessä kaupassaan Lucca-nimisessä pikkukaupungissa jo vuonna 1887. Pastaa valmistettiin käsin ja se kuivattiin auringossa takapihalla. Nykyään, viisi sukupolvea myöhemmin, valmistamme pastaa edelleen saman perheen kanssa ja yhtä suurella intohimolla. Laajaan valikoimaamme kuuluu arkisuosikit kuten makaroni, spagetti ja lasagne ja lisäksi esim. muna- ja luomu-pastaa. Valikoimassa on myös kuitupitoista täysjyväpastaa ja runsaskuituinen makaroni. Täynnä makua, ilman gluteenia!