Landskapsbild med fält och några träd

Tietoa meistä

Semperin toiminnan perusajatus: Mielestämme kaikilla on oikeus laadukkaaseen ruokaan, eli luonnolliseen, hyvään ruokaan, jossa ei ole turhia lisäaineita. Lasten ja aikuisten on voitava luottaa siihen, että heidän syömänsä ruoka on turvallista, vaikka heillä olisi erityisiä ruoka- ja ravinnontarpeita.

Semper perustettiin vuonna 1938. Kaikki alkoi siitä, kun Ninni Kronberg keksi tavan kuivattaa maitoa jauheeksi. Tänä päivänä tärkeimmät tuoteryhmämme ovat lastenruoka, gluteenittomat tuotteet sekä äidinmaidonkorvike. Toimintamme keskiössä on hyvä ja ravinteikas ruoka. Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä lääkäreiden, ravintoterapeuttien, tutkijoiden ja muiden ruoka-alan asiantuntijoiden kanssa.

Nimi ”Semper” tarkoittaa ”aina”, ja tavoitteenamme onkin aina parantaa osaamistamme. Yli 80 vuoden ajan olemme pyrkineet valmistamaan oikeaa ruokaa lapsille ja aikuisille, joilla on erityisiä tarpeita. Olemme ylpeitä alkuperästämme ja historiastamme, mutta emme silti elä vanhoilla meriiteillä. Sen sijaan pyrimme jatkuvasti kehittämään ja parantamaan yritystämme ja tuotteitamme.

Semper on Pohjoismaiden johtava lastenruokien ja gluteenittomien tuotteiden valmistaja. Liikevaihtomme on n. 1,5 miljardia SEK, ja työllistämme n. 275 henkilöä Pohjoismaissa. Viennin osuus on n. 25 prosenttia liikevaihdostamme.

Pääkonttorimme sijaitsee Sundbybergissä ja Pohjoismaiset toimistomme Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Oslossa. Tuotantolaitoksessamme Götenessä valmistetaan puuroa, velliä ja äidinmaidonkorviketta sekä glueenittomia jauhoseoksia. Näkkileipämme valmistetaan leipomossamme Falunissa.

Vuodesta 2006 lähtien on Semper ollut kansainvälisen elintarvikekonserni Heron omistuksessa. Hero perustettiin vuonna 1886 ja se on edelleen yksityisomistuksessa, pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lenzburgissa. Hero Groupin liikevaihto on 1,3 miljardia CHF ja yritys työllistää 4 300 henkilöä 16. maassa.