Semper gluteeniton limppu
Leivotaan leipää

Semper gluteeniton Limppu

Arviot

(23 votes)

(23 votes)

Leipominen Semper Kaura & Kvinoa Leipäjauhoseoksella on helppoa. Lisää jauhoihin vain hiiva pakkauksen pussista, suola, vesi ja öljy ja saat mahtavan, helposti leipoutuvan taikinan.

  • Valmistusaika
    1 tunti 20 min
  • Annosmäärä
    1 kpl
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Sekoita kulhossa kuivahiiva, suola ja Leipäjauhoseos (säästä 0,3 dl leivontaan). Lisää lämmin (n. 37 °C) vesi.

  2. Vaivaa taikinaksi esim. yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukuilla n. 1 minuutti.

  3. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-4 minuuttia.

  4. Anna taikinan levätä n. 5 minuuttia.

  5. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile pyöreäksi limpuksi.

  6. Laita limppu leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

  7. Voitele runsaalla määrällä vesi-öljyseosta. Peitä limppu esim. muovikelmulla kohotuksen ajaksi ja anna kohota n. 35 min.

  8. Halutessasi ripottele limpun päälle gluteenittomia kaurahiutaleita.

  9. Paista limppu uunin alaosassa 240 °C:ssa n. 35 minuuttia.

  10. Anna jäähtyä hyvin (n. 1 tunti) ritilän päällä, leivinliinalla peitettynä.

    Vinkki! Anna leivän jäähtyä hyvin ennen leikkaamista! Jos leipää jää jäljelle, se kannattaa viipaloida valmiiksi ja pakastaa mahdollisimman tuoreena.

Reseptissä on käytetty:
Oat & Quinoa Bread Mix, en brödmix för bakning

LEIPÄJAUHOSEOS KAURA & KVINOA