Rouheiset gluteenittomat sampylat
Leivotaan leipää

Rouheiset gluteenittomat sämpylät

Arviot

(83 votes)

(83 votes)

Nämä rouheiset, hunajalla makeutetut, gluteenittomat sämpylät tuovat yleellisyyttä aamupalallesi. Haluatko tehdä maailman maistuvimpia sämpylöitä? Lisää taikinaan myös hieman pähkinärouhetta tai siemeniä. Nämä gluteenittomat sämpylät ovat varmasti menestys aamiaispöydässä.

  • Valmistusaika
    60 min
  • Annosmäärä
    10 kpl
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 230 °C:seen.

  2. Liuota hiiva lämpimään (37°C) veteen kulhossa.

  3. Lisää öljy, suola, hunaja ja Semperin Karkea jauhoseos. Sekoita yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukulla tasaiseksi n. 4 minuutin ajan.

  4. Kostuta kädet kylmällä vedellä ja muotoile taikinasta 10 sämpylää.

  5. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna niiden kohota liinan alla, vedottomassa paikassa n. 25 minuuttia.

  6. Sirottele sämpylöiden päälle vähän jauhoa ja tee viilto pintaan.

  7. Paista uunin keskitasossa 230 °C:ssan. 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä.

    Vinkki! Voit myös lisätä taikinaan hieman pähkinärouhetta tai siemeniä, jos haluat vaihtelua.

Reseptissä on käytetty:
Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

KARKEA JAUHOSEOS