Gluteenittomat sämpylät uudella Leipäjauhoseoksella
Leivotaan leipää

Gluteenittomat sämpylät uudella Leipäjauhoseoksella

Arviot

(56 votes)

(56 votes)

Valmista uudesta Leipäjauhosta helposti leivottava taikina ja siitä herkulliset sämpylät!

  • Valmistusaika
    60 min
  • Annosmäärä
    10 kpl
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Sekoita kuivahiiva, suola ja Leipäjauhoseos (Huom! säästä n. 2 rkl leipäjauhoseosta leivontaan).

  2. Lisää lämmin (37 °C) vesi.

  3. Vaivaa taikinaksi esim. yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla n. 1 minuutin ajan. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-4 minuuttia.

  4. Kumoa taikina leivinalustalle ja pyöritä siitä 8-10 sämpylää.

  5. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  6. Peitä leivinliinalla ja kohota vedottomassa paikassa 35 minuuttia.

  7. Voitele sämpylät runsaalla määrällä vesi-öljyseosta ja ripottele päälle gluteenittomia kaurahiutaleita.

  8. Paista 240 °C:ssa uuninn. 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat keskiosassa kauniin värisiä.

  9. Laita valmiit sämpylät jäähtymään ritilän päälle ja peitä leivinliinalla.

Reseptissä on käytetty:
Oat & Quinoa Bread Mix, en brödmix för bakning

LEIPÄJAUHOSEOS KAURA & KVINOA