Rundstykker med gulrot
Leivotaan leipää

Gluteenittomat Porkkanasämpylät

Arviot

(58 votes)

(58 votes)

Porkkanaraaste tekee sämpylöistä meheviä. Tällä reseptillä voit valmistaa gluteenittomia sämpylöitä tai limpun.

  • Valmistusaika
    1 h
  • Annosmäärä
    20 sämpylää
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Lämmitä vesi ja öljy 37°C:een. Sekoita hiiva ensin tilkkaan vettä ja lisää seokseen.

  2. Lisää porkkanaraaste, tattarihiutaleet, siirappi ja suola. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi esim. sähkövatkaimella, taikinakoukuilla.

  3. Kohota peitettynä n. 30 minuuttia.

  4. Laita uuni lämpenemään 250°C:een.

  5. Vaivaa taikinaa ja annostele siitä paloja leivinpaperilla peitetylle pellille. Taikina saa olla löysää. Anna kohta liinan alla vielä 10 minuuttia.

  6. Paista uunissa 250°C:ssa n. 10 minuuttia.

    Vinkkii! Taikinasta voi leipoa myös limpun. Jauhota limpun pinta ja tee siihen viiltoja ennen paistamista.

Reseptissä on käytetty:
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

HIENO JAUHOSEOS

Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

KARKEA JAUHOSEOS