Gluteeniton Siemennäkkileipä
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Kokeile näkkileivän leipomista Leipäjauhollamme ja ylläty. Näkkileivästä tulee todella herkullista! Lisää taikinaan myös hieman siemeniä ja yrttejä ja tuunaa leipä tilanteen mukaan. Näkkileipä sopii aterioille, välipaloille ja pikkunaposteltavaksi.
Valmistusaika
60 minAnnosmäärä
-Vaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Sekoita kuivahiiva, Leipäjauhoseos (säästä 0,3 dl leipomiseen) ja suola kulhossa.
Lisää lämmin vesi (37 °C).
Vaivaa taikinaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukuilla n. 1 minuutti, lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-4 minuuttia.
Anna taikinan levätä 5 min.
Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile ja kauli taikinapalat jauhotetun leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoisiksi, mahdollisimman ohuiksi levyiksi (n. 30 x 40 cm).
Ripottele päälle esim. siemeniä ja yrttejä, joista pidät. Kauli vielä päältä, jotta siemenet ja yrtit painautuvat taikinaan.
Pistele taikinalevy haarukalla ja paina veitsellä taikinan päälle valmiit urat kypsän näkkileipälevyn murtamista varten.
Siirrä leivinpaperi pellille, peitä liinalla ja anna kohota 20 min.
Voitele taikinalevyt vedellä.
Paista uunin keskitasossa 240 °C:ssa n. 8 min. Avaa uunin luukku muutaman sekunnin ajaksi ja paista vielä 2 min., kunnes leipä on kullan keltaista.
Vinkki! Jos haluat erittäin rapeaa leipää, kuivata valmista leipää vielä hetken uunissa 100 °C:ssa.