Gluteeniton Hampurilaissämpylä
Arviot
(103 votes)
(103 votes)
Hampurilaiseen tarvitaan herkullinen sämpylä. Tässä ohjeemme gluteenittoman hampurilaissämpylän valmistamiseen.
Valmistusaika
45 minAnnosmäärä
16 kplVaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Yhdistä sula rasva ja vesi ja lämmitä seos n. 37°C:een.
Liuota joukkoon hiivaa ja perunakuitu, lisää suola ja jauhoseos (säästä 1 ½ dl jauhoa leivontaan). Vaivaa taikinaksi esim. vatkaimen taikinakoukuilla vähintää 3-4 min. Kohota n. 20 minuuttia..
Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja pyöritä siitä kaksi pötköä. Paloittele pötköt 8 palaan ja pyöritä paloista sämpylöitä. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, rei’itä haarukalla ja anna kohota reilusti, n. 40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250°C:een
Voitele lämpimällä vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista 250°C:ssa n. 10 min.
Anna sämpylöiden jäähtyä hyvin ennen puolittamista.