Gluteeniton Hampurilaissämpylä
Arviot
(96 votes)
(96 votes)
Hampurilaiseen tarvitaan herkullinen sämpylä. Tässä ohjeemme sen valmistamiseen.
Valmistusaika
45 minAnnosmäärä
16 kplVaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Yhdistä sula rasva ja vesi ja lämmitä seos n. 37°C:een.
Liuota joukkoon hiivaa ja perunakuitu, lisää suola ja jauhoseos (säästä 1 ½ dl jauhoa leivontaan). Vaivaa taikinaksi esim. vatkaimen taikinakoukuilla. Kohota n. 30 minuuttia..
Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja pyöritä siitä kaksi pötköä. Paloittele pötköt 8 palaan ja pyöritä paloista sämpylöitä. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, rei’itä haarukalla ja anna kohota n. 20 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250°C:een
Voitele lämpimällä vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.
Paista 250°C:ssa n. 10 min.
Anna sämpylöiden jäähtyä hyvin ennen puolittamista.