itsetehty gluteeniton hampurilaissämpylä
Leivotaan leipää

Gluteeniton Hampurilaissämpylä

Arviot

(103 votes)

(103 votes)

Hampurilaiseen tarvitaan herkullinen sämpylä. Tässä ohjeemme gluteenittoman hampurilaissämpylän valmistamiseen.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    16 kpl
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Yhdistä sula rasva ja vesi ja lämmitä seos n. 37°C:een.

  2. Liuota joukkoon hiivaa ja perunakuitu, lisää suola ja jauhoseos (säästä 1 ½ dl jauhoa leivontaan). Vaivaa taikinaksi esim. vatkaimen taikinakoukuilla vähintää 3-4 min. Kohota n. 20 minuuttia..

  3. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja pyöritä siitä kaksi pötköä. Paloittele pötköt 8 palaan ja pyöritä paloista sämpylöitä. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, rei’itä haarukalla ja anna kohota reilusti, n. 40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250°C:een

  4. Voitele lämpimällä vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

  5. Paista 250°C:ssa n. 10 min.

  6. Anna sämpylöiden jäähtyä hyvin ennen puolittamista.

Reseptissä on käytetty:
Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER PERUNAKUITU

gluteeniton karkea jauheseos

KARKEA JAUHOSEOS