Gluteeniton Foccacia
Leivotaan leipää

Gluteeniton Focaccia

Arviot

(100 votes)

(100 votes)

Focaccia on italialainen leipä, joka maustetaan tuoreilla yrteillä ja pinnalle ripotellaan merisuolaa. Paista focaccia uunipellillä. Helppoa herkkua esim. illanistujaisiin!

  • Valmistusaika
    1 h 30 min
  • Annosmäärä
    1 Pellillinen
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 204 asteeseen.

  2. Mittaa kulhoon kädenpöistä vettä (37°C) ja liuota hiiva veteen. Lisää oliiviöljy, rosmariini ja suola ja sekoita.

  3. Lisää jauhoseos nesteeseen ja vaivaa taikinaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella, taikinakoukuilla 3-4 minuuttia.

  4. Laita pellille leivinpaperi ja voitele se n. 1 1/2 ruokalusikallisella öljyä. Kumoa taikina paperille ja muotoile taikina esim. kylmään veteen kostutetulla lastalla suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 cm x 25 cm).

  5. Paina kostetulla sormella 12 syvää reikää taikinaan. Täytä kolot esim. kirsikkatomaatin puolikkailla ja oliiveilla.

  6. Anna kohota leivinliinalla peitettynä 25 - 35 minuuttia.

  7. Valuta päälle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä, ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.

  8. Paista uunin alaosassa 240 °C, 25-30 minuuttia, kunnes focaccia on väriltään kullankeltaista.

    Vinkki! Saat vaihtelua focacciaan, kun täytät sen erilaisilla täytteillä.

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton karkea jauheseos

KARKEA JAUHOSEOS