Gluteeniton Focaccia
Arviot
(100 votes)
(100 votes)
Focaccia on italialainen leipä, joka maustetaan tuoreilla yrteillä ja pinnalle ripotellaan merisuolaa. Paista focaccia uunipellillä. Helppoa herkkua esim. illanistujaisiin!
Valmistusaika
1 h 30 minAnnosmäärä
1 PellillinenVaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Laita uuni lämpenemään 204 asteeseen.
Mittaa kulhoon kädenpöistä vettä (37°C) ja liuota hiiva veteen. Lisää oliiviöljy, rosmariini ja suola ja sekoita.
Lisää jauhoseos nesteeseen ja vaivaa taikinaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella, taikinakoukuilla 3-4 minuuttia.
Laita pellille leivinpaperi ja voitele se n. 1 1/2 ruokalusikallisella öljyä. Kumoa taikina paperille ja muotoile taikina esim. kylmään veteen kostutetulla lastalla suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 cm x 25 cm).
Paina kostetulla sormella 12 syvää reikää taikinaan. Täytä kolot esim. kirsikkatomaatin puolikkailla ja oliiveilla.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä 25 - 35 minuuttia.
Valuta päälle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä, ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.
Paista uunin alaosassa 240 °C, 25-30 minuuttia, kunnes focaccia on väriltään kullankeltaista.
Vinkki! Saat vaihtelua focacciaan, kun täytät sen erilaisilla täytteillä.