Gluteeniton Focaccia
Leivotaan leipää

Gluteeniton Focaccia

Arviot

(92 votes)

(92 votes)

Focaccia on italialainen leipä, joka maustetaan tuoreilla yrteillä ja pinnalle ripotellaan merisuolaa. Paista focaccia uunipellillä. Helppoa herkkua esim. illanistujaisiin!

  • Valmistusaika
    1 h 10 min
  • Annosmäärä
    Pellillinen
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Sekoita kuivahiiva, Leipäjauhoseos ja suola kulhossa.

  2. Lisää lämmin vesi (37°C).

  3. Vaivaa taikinaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella, taikinakoukuilla n. 1 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-4 minuuttia.

  4. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 cm x 25 cm). Tämä sujuu parhaiten kostutetuin käsin.

  5. Anna kohota leivinliinalla peitettynä n. 35 minuuttia.

  6. Paina kostetulla sormella 9 syvää reikää taikinaan. Täytä kolot esim. oliiveilla tai kirsikkatomaatin puolikkailla.

  7. Paista uunin alaosassa 240 °C, 25-30 minuuttia, kunnes focaccia on väriltään kullankeltaista.

    Vinkki! Saat vaihtelua focacciaan, kun täytät sen erilaisilla täytteillä.

Reseptissä on käytetty:
Oat & Quinoa Bread Mix, en brödmix för bakning

LEIPÄJAUHOSEOS KAURA & KVINOA