Gluteenittomat Vadelmaruudut
Arviot
(4 votes)
(4 votes)
Herkulliset leivonnaiset, resepti ilman tavallista sokeria!
Valmistusaika
3,5 hAnnosmäärä
6-9 palaaVaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Liuota täytteeseen tarvittavat cashewpähkinät vedessä.
Taittele leivinpaperista 20 x 20 cm neliö vuoan pohjalle.
Poista taateleista kivet.
Sekoita yleiskoneella vahdelmaruutujen pohjan ainekset: taatelit, cashewpähkinät ja kaurahiutaleet. Mausta kardemummalla.
Jaa taikina vuokaan niin, että koko pohja (n. 20x20 cm) peittyy.
Laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Sekoita aluksi kookoskerma ja pähkinät täyteläiseksi taikinaksi yleiskoneella.
Lisää hunaja tai vaahterasiirappi, limemehu, vaniljasokeri ja sekoita valmiiksi.
Levitä täyte pähkinä-kaurapohjan päälle.
Sekoita vadelmat ja hunaja tai vaahterasiirappi sauvasekoittimella. Lisää ohut kerros täytteen päälle.
Tee terävällä veitsellä kakun päälle kuviota esim. "numeroa 8".
Laita vuoka pakastimeen n. 2-3 tunniksi.
Ota esille hetki ennen tarjoamista. Leikkaa palasiksi ja tarjoa tuoreiden marjojen ja valkosuklaan kera.