Glutenfri Fastelavnsboller Semper
Kahvihetki

Gluteenittomat Laskiaspullat

Arviot

(28 votes)

(28 votes)

Herkulliset laskiaispullat hillon ja kermavaahdon kera tai ihan sellaisenaan.

  • Valmistusaika
    n. 45 min
  • Annosmäärä
    12 kpl
  • Vaikeusaste
    Haastava
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Sekoita kulhossa Pofiber perunakuitu, psyllium, siirappi, suola, kardemumma, hiiva ja kananmuna. Lisää seokseen kädenlämpöinen (n. 37 °C) maito ja sekoita. Anna turvota n. 10 min.

  2. Lisää sulatettu voi. Säästä n. 2 rkl jauhoseoksesta leivontaan ja lisää loput jauhoseoksesta sekä leivinjauhe. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista. Saat parhaan tuloksen, kun vaivaat yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukuilla.

  3. Annan taikinan kohota 25-30 min. Huom. jos jauhona on Hieno jauhoseos FinMix, riittää 10 min. kohotus.

  4. Vaivaa taikinaa vielä hetki esim. käsin, jotta siinä oleva ilma poistuu.

  5. Levitä säästämääsi jauho leivinalustalle ja taikinan päälle. Työstä taikinaa hetki. Leivo taikinasta paksu rulla ja leikkaa siitä tasakokoisia paloja (n. 12 kpl isoja pullia tai 20 kpl pieniä pullia).

  6. Pyöritä taikinapalat pulliksi. Käytä leivontaan mahdollisimman vähän jauhoja, jotta pullan pinnasta ei tule kuiva. Kädet kannattaa voidella joko vedellä tai öljyllä, niin taikina ei tartu käsiin.

  7. Kohota pullat leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 30-40 min. liinan alla (FinMix jauhoseoksella riittää 20-30 min).

  8. Voitele munalla tai vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 220 °C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 10-12 min kunnes pinta on kauniin värinen.

  9. Jäähdytä pullat liinan alla.

  10. Leikkaa hyvin jäähtyneet pullat kahtia. Laita pohjapuolelle mantelimassaa tai hilloa.

  11. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja täytä pullat ja tarjoa.

    Vinkki! Pullat voi pakastaa ja lämmittää uudestaan uunissa/mikrossa. Parasta heti paistamisen jälkeen!

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS

gluteeniton jauhoseos

GLUTEENITON JAUHOSEOS