Gluteeniton Täytekakku
Arviot
(17 votes)
(17 votes)
Kaikki rakastavat gluteenitonta täytekakkua! Semperin Hienolla jauhoseoksella valmistat parhaan gluteenittoman kakkupohjan. Tällä reseptillä onnistut.
Valmistusaika
1,5 tuntiaAnnosmäärä
12Vaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin kakkupohja
Laita uuni lämpenemään 175 °C:seen.
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø noin 24 cm) ja jauhota Pofiberillä.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin alatasolla n. 35 min.
Anna kakun vetäytyä vuoassa hetken ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
Valmista näin vaniljatäyte
Lämmitä maito ja vaniljajauhe kattilassa hämmentäen.
Vatkaa sokeri, munankeltuaiset ja maissitärkkelys. Lisää joukkoon lämmin vaniljamaito ja sekoita.
Laita seos kattilaan ja anna kiehua hiljalleen hetken ja sekoita.
Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sekoita.
Kumoa täyte kulhoon, peitä muovikelmulla ja jäähdytä jääkaapissa n. 25 min.
Vatkaa kerma ja lisää se jäähtyneeseen vaniljatäytteeseen.
Kakun täyttäminen ja koristelu
Jaa kakkupohja kahteen osaan.
Levitä hilloa tai soseutettuja marjoja ja vaniljatäytettä kerrosten väliin.
Laita päälle toinen puolikas.
Vaahdota loppu kerma ja kuorruta kakku.
Koristele tuoreilla marjoilla ja raasta päälle valkosuklaata.