Gluteeniton Suklaa-espressokakku
Kahvihetki

Gluteeniton Suklaa-espressokakku

Arviot

(2 votes)

(2 votes)

Sinulle, joka rakastat suklaata ja espressoa.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    10-12 palaa
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin kakkupohja

  1. Laita uuni lämpenemään 150 °C:seen.

  2. Leikkaa leivinpaperista alusta irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 23 cm). Voitele vuoan reunat ja kuorruta ne esim. Pofiber-perunakuidulla tai gluteenittomalla korppujauholla.

  3. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ruokaöljy ja sekoita kevyesti.

  4. Sekoita jauho ja muut kuivat aineet keskenään ja siivilöi puolet seoksesta taikinaan ja sekoita kevyesti.

  5. Lisää puolet kahvista, sekoita, lisää loput kuivat aineet ja kahvi ja sekoita kevyesti, niin, että taikinasta tulee tasaista.

  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 150 °C:ssa n. 45 min. Anna kakun jäähtyä ja laita se jääkaappiin.

  7. Kumoa hyvin jäähtynyt kakku vadille ja poista leivinpaperi. Jaa kakku keskeltä kahteen osaan.

Valmista näin täyte

  1. Lisää kuumaan kahviin 1 dl fariinisokeria, sekoita ja jäähdytä jääkaapissa.

  2. Vatkaa 75 g huoneenlämpöistä voita ja 3 dl tomusokeria, 2 rkl kaakaota ja 2 tl vaniljasokeria tasaiseksi taikinaksi, mielellään sähkövatkaimella.

  3. Lisää jäähtynyt kahvi-sokeriliuos vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  4. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa taikina kuohkeaksi. Laita seos kylmään hetkeksi.

  5. Täytä kakku ja laita se jääkaappiin n. 30 min. ajaksi.

Valmista näin kuorrute

  1. Keitä 1 dl vispikermaa ja ota kattila pois levyltä.

  2. Pilko suklaa veitsellä muruksi.

  3. Lisää suklaamurut kermaan ja vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon ja täyte on paksuuntunut. Lisää voisula ja sekoita.

  4. Laita kylmään n. 10 minuutin ajaksi.

  5. Levitä kylmä täyte jäähtyneen kakun päälle. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa.

    Vinkki! Kakun voi säilyttää pakastimessa. Ota sulamaan n. 5 tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku esim. kahvipavun puolikkailla.

Reseptissä on käytetty:
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

HIENO JAUHOSEOS

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER PERUNAKUITU