Gluteeniton Suklaa-espressokakku
Arviot
(3 votes)
(3 votes)
Sinulle, joka rakastat suklaata ja espressoa.
Valmistusaika
2 tuntiaAnnosmäärä
10-12 palaaVaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin kakkupohja
Laita uuni lämpenemään 150 °C:seen.
Leikkaa leivinpaperista alusta irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 23 cm). Voitele vuoan reunat ja kuorruta ne esim. Pofiber-perunakuidulla tai gluteenittomalla korppujauholla.
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ruokaöljy ja sekoita kevyesti.
Sekoita jauho ja muut kuivat aineet keskenään ja siivilöi puolet seoksesta taikinaan ja sekoita kevyesti.
Lisää puolet kahvista, sekoita, lisää loput kuivat aineet ja kahvi ja sekoita kevyesti, niin, että taikinasta tulee tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 150 °C:ssa n. 50 min. Kokeile kyspyys tikulla, ei haittaa, jos taikina on keskeltä hieman tarttuvaa.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Voit laittaa sen jääkaappiin.Kumoa hyvin jäähtynyt kakku vadille ja poista leivinpaperi. Jaa kakku keskeltä kahteen osaan.
Valmista näin täyte
Lisää kuumaan kahviin 1 dl fariinisokeria, sekoita ja jäähdytä jääkaapissa.
Vatkaa 75 g huoneenlämpöistä voita ja 3 dl tomusokeria, 2 rkl kaakaota ja 2 tl vaniljasokeria tasaiseksi taikinaksi.
Lisää jäähtynyt kahvi-sokeriliuos vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa taikina kuohkeaksi. Laita seos kylmään hetkeksi.
Täytä kakku ja laita se jääkaappiin n. 30 min. ajaksi.
Valmista näin kuorrute
Kiehauta 1 dl vispikermaa ja ota kattila pois levyltä.
Pilko suklaa veitsellä muruksi.
Lisää suklaamurut kermaan ja vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon ja täyte on paksuuntunut. Lisää voisula ja sekoita.
Laita kylmään n. 10 minuutin ajaksi.
Levitä kylmä täyte jäähtyneen kakun päälle. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa.
Vinkki! Kakun voi säilyttää pakastimessa. Ota sulamaan n. 5 tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku esim. kahvipavun puolikkailla.