Gluteeniton Sokerikakku
Arviot
(6 votes)
(6 votes)
Päivitetty resepti! Sokerikakku saattaa olla hieman aliarvostettu, mutta se yllättää herkullisuudellaan! Se on myös helppo tehdä ja valmistuu nopeasti. Tässä on todella hyvä resepti, jolla voit leipoa mehevän sokerikakun Semperin jauhoilla. Temppu on sekoittaa ainekset oikeassa järjestyksessä ja vatkata sopiva aika. Nauti kahvikupillisen tai limonadilasillisen kera.
Valmistusaika
50 min + aikaa kakun jäähtymiseenAnnosmäärä
15 palaaVaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Laita uuni lämpiämään 180 °C:seen. Voitele kakkuvuoka ja kuorruta se Pofiber-perunakuidulla tai jauhoseoksella. Vuoan pitää olla vähintään 1 litran vuoka.
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita sokeri joukkoon. Lisää huoneenlämpöinen muna ja vatkaa n. 1 minuutti sähkövatkaimella tai 2-3 minuuttia käsin. Lisää raastettu sitruunankuori.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Vatkaa kevyesti tasaiseksi taikinaksi.
Kumoa taikina heti voideltuun ja kuorrutettuun vuokaan. Paista uunin alaosassa 180 °C:ssa n. 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen alustalle ja irroitat sen vuoasta.Vinkki! Mausta kakku halutessasi 2 teelusikallisella vaniljasokeria tai ½ sitruunankuorella (pese sitruuna hyvin ja raasta kuori).