Gluteeniton Britakakku
Arviot
(26 votes)
(26 votes)
Juhlien suuri tähti! Ihana kesäkakku tuoreiden marjojen kera.
Valmistusaika
60 minAnnosmäärä
n. 12 palaaVaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin marenkitaikina
Vatkaa munanvalkuiset kiinteäksi vaahdoksi.
Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti.
Valmista näin kakku
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää maito ja jäähtynyt rasva.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoseokseen ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
Laita uuni lämpenemään 200 °C:seen.
Levitä kakkutaikina leivinpaperin päälle, n. 30 x 40 cm uunipannulle. Levitä marenkitaikina päälle.
Paista n. 15 minuuttia.
Anna jäähtyä ja jaa kakku kahteen osaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se toisen kakkupuolikkaan päälle.
Lisää viipaloidut mansikat.
Laita sitten toinen kakkupala päälle, marenkipuoli ylöspäin.
Vinkki! Lisää vielä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa ja koristele kauniiksi marjoilla.