Gluteeniton Britakakku
Kahvihetki

Gluteeniton Britakakku

Arviot

(20 votes)

(20 votes)

Juhlien suuri tähti!

  • Valmistusaika
    60 min
  • Annosmäärä
    n. 10 palaa
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin marenkitaikina

  1. Vatkaa munanvalkuiset kiinteäksi vaahdoksi.

  2. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti.

Valmista näin kakku

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Lisää maito ja jäähtynyt rasva.

  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoseokseen ja lisää taikinaan varovasti käännellen.

  4. Laita uuni lämpenemään 200 °C:seen.

  5. Levitä kakkutaikina leivinpaperin päälle, n. 30 x 40 cm uunipannulle. Levitä marenkitaikina päälle.

  6. Paista n. 15 minuuttia.

  7. Anna jäähtyä ja jaa kakku kahteen osaan.

  8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se toisen kakkupuolikkaan päälle.

  9. Lisää viipaloidut mansikat.

  10. Laita sitten toinen kakkupala päälle, marenkipuoli ylöspäin.

    Vinkki! Lisää vielä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa ja koristele kauniiksi marjoilla.

Reseptissä on käytetty:
Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

GLUTEENITON JAUHOSEOS

Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

HIENO JAUHOSEOS