Gluteeniton mustikkamousse kaurapohjalla
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Tämä kakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin.
Valmistusaika
45 minAnnosmäärä
10-12 palaaVaikeusaste
Helppo
Valmista näin kaurapohja
Sekoita taatelit, kookosraaste, kaakaojauhe ja suola tehosekoittimella.
Lisää kookosöljy ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtoreunainen vuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen ja valmista täyte.
Valmista näin mustikkamousse
Sekoita mustikat tehosekoittimella hienoksi ja lämmitä pienellä lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa. Vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Laita täyte jääkaappiin jäähtymään.
Sekoita crème fraiche ja mascarpone eri kulhossa. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt mustikka-suklaatäyte ja sekoita hyvin.
Annostele täyte kaurapohjan päälle ja jäädytä pakastimessa vähintään 1 tunnin ajan. Ota sulamaan n. 30 min ennen tarjoamista.