Gluteeniton mustikkamousse kaurapohjalla
Juhla

Gluteeniton mustikkamousse kaurapohjalla

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Tämä kakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    10-12 palaa
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin kaurapohja

  1. Sekoita taatelit, kookosraaste, kaakaojauhe ja suola tehosekoittimella.

  2. Lisää kookosöljy ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.

  3. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtoreunainen vuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen ja valmista täyte.

Valmista näin mustikkamousse

  1. Sekoita mustikat tehosekoittimella hienoksi ja lämmitä pienellä lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa. Vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Laita täyte jääkaappiin jäähtymään.

  2. Sekoita crème fraiche ja mascarpone eri kulhossa. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.

  3. Lisää jäähtynyt mustikka-suklaatäyte ja sekoita hyvin.

  4. Annostele täyte kaurapohjan päälle ja jäädytä pakastimessa vähintään 1 tunnin ajan. Ota sulamaan n. 30 min ennen tarjoamista.