Gluteeniton juustokakku
Juhla

Gluteeniton Juustokakku

Arviot

(188 votes)

(188 votes)

Raikas ja kesäinen juustokakku on parhaimmillaan, kun se koristellaan marjoilla ja hedelmillä.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    10 palaa
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 175°C:een. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne esim. kaulimella.

  2. Sekoita keksit, sokeri ja sulatettu rasva. Painele taikina esim. voipaperilla vuoratun irtoreunaisen kakkupohjan pohjalle (halkaisija n. 24 cm).

Täyte

  1. Notkista tuorejuusto pehmeäksi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunankuoriraasteella. 

  2. Lisää täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja paista n. 175°C:ssa uunissa. Paistoaika n. 40 min. Anna jäähtyä jääkaapissa. Siivilöi päälle tomusokeria, koristele esim. mansikoilla ja vadelmilla tai hedelmillä ja tarjoa kakku kylmänä.

    Vinkki! Juustokakun voi valmistaa ison vuoan asemasta myös useampaan pienempään vuokaan. Kakut on helppo jäähdyttää pienessä vuoassa ja säilyttää vaikkapa pakastimessa ja sulattaa ja koristella yksi kerrallaan esim. yllätysvieraille.  

Reseptissä on käytetty:
Semper Digestivekex, glutenfria och spröda digestivekex

DIGESTIVEKEKSIT