Gluteenittomat Viikunatortut
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Mehevät tortut viikunatäytteellä. Tämä taikina on helppo valmistaa. Viikunatäyte sopii erinomaisesti joulutorttuihin.
Valmistusaika
45 minAnnosmäärä
20Vaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.
Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.
Kaulitse jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi.
Ota pyöreällä isohkolla juomalasilla tai torttumuotilla pyöreitä kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita keskelle nokare viikunamarmeladia, käännä puolikuun mallisiksi ja painele reunat kiinni.
Voitele rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman sokeria ja kanelia.
Paista 225 °C:ssa uunin keskiritälatasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä!
Kuva ja resepti: Hellapoliisi